بررسی وضعیت کشت و تولید زعفران در استان سیستان و بلوچستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زعفران
  • کد COI اختصاصی: SAFFRON06_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 455
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی جوادزاده

استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر، ایرانشهر، ایران

امان اله طوقی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان

چکیده

زعفران به دلیل سازگاری با شرایط آب و هوایی استان سیستان و بلوچستان در سال های اخیر مورد توجه بخش کشاورزی قرار گرفته است. کشت زعفران در بخش هایی از استان سیستان و بلوچستان، رشد قابل توجهی داشته، به نحوی که باعث تغییر الگوی کشت شده است. هدف این تحقیق بررسی وضعیت کشت زعفران و آثار و نتایج اقتصادی و اجتماعی آن در برخی از مناطق استان می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی تحلیلی بوده و از منابع کتابخانه ای و میدانی برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. بررسی های نشان داد که عملکرد به عنوان اصلی ترین عامل تداوم کشت زعفران می باشد. مهم ترین ویژگی مثبت زعفران نیاز کمتر به آب در مقایسه با سایر محصولات است. نبود زیرساخت های لازم از جمله خدمات مشاوره ای، فنی، آموزشی، ترویجی، کمبود نیروی ماهر ، بازار فروش در منطقه، نبود دستگاه های خشک کننده، مهم ترین موانع توسعه کشت زعفران در استان سیستان و بلوچستان می باشند؛ بنابراین جهت توسعه کشت زعفران در منطقه رفع موانع مذکور ضروری است.

کلیدواژه ها

موانع کشت، شرایط اقتصادی، بازار رسانی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.