طراحی و ساخت برد مدار چاپی به منظور ایجاد ترانزیستور پلاسمایی با استفاده از اچینگ شیمیایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی مکانیک کاربردی
  • کد COI اختصاصی: NCAME04_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 633
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پوریا زاهدی

دانشجو، گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

امیرموسی اباذری

استادیار، گروه مهندسی مکانیک،دانشگاه فنی و مهندسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه

محمدتقی احمدی

دانشیار، گروه نانوفناوری، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه

چکیده

ساخت و مونتاژ تجهیزات الکترونیکی بدون بردهای مدار چاپی غیر ممکن است. در این پژوهش روشی ساده و کاربردی برای طراحی و ساخت ترانزیستورهای پلاسما استفاده شده و ویژگی الکتریکی این ترانزیستورهای اثر میدانی نیز مورد بحث قرار گرفته است. در این مقاله فرایند ساخت ترانزیستور پلاسمایی به طور کامل تشریح شده است. با استفاده از این روش همانند روشهای پیشرفته میتوان مدارهای پیچیده را با دقت بالا ساخت. هرچه کیفیت چاپگر لیزری بیشتر باشد، کیفیت مدار ساخته شده نیز بهتر است. همچنین تست ترانزیستور پلاسما با وجود گیت با اعمال مستقیم ولتاژ بالا آزمایش شده و با استفاده از تصویر اسیلوسکوپ، ایجاد پلاسما نمایش داده شده است. روش ارئه شده در این مقاله روشی بسیار ساده و کم هزینه جهت ایجاد پلاسما است و میتواند به منظور ساخت ترانزیستور پلاسمایی مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اچینگ شیمیایی، برد مدار چاپی، ترانزیستور پلاسمای اثر میدانی، دستگاه پلاسما، طراحی مدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.