تاثیر سطوح مختلف دی تیونیت سدیم و زمان رنگ بری بر ویژگی های نوری، مکانیکی و COD مخلوط خمیرکاغذهای بازیافتی روزنامه و مجله باطله رنگ بری شده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 29، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-29-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا مهری ایرانی

کارشناس ارشد صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علی قاسمیان

دانشیار تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ

حسین رسالتی

استاد تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ

اجمد رضا سرائیان

دانشیار تکنولوژی خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ

ایمان اکبرپور

دانشجوی دکتری صنایع خمیروکاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دانشکده مهندسی چوب و کاغذ، گروه صنایع خمیروکاغذ

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی رنگ بری خمیرکاغذ مرکب­زدایی شده روزنامه و مجله باطله با دی­تیونیت سدیم انجام گردید. رنگ بری خمیرکاغذ با استفاده از ۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ درصد دی­تیونیت سدیم و زمان های مختلف ۳۰، ۶۰ و ۹۰ دقیقه انجام شد. خمیرکاغذهای حاصل تا درجه روانی CSF ۳۰۰ پالایش شده و از آنها کاغذ دست­ساز استاندارد (g/m۲) ساخته شد. ویژگی­های نوری، مکانیکی و COD پساب رنگ بری، مطابق با استانداردهای TAPPI اندازه گیری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که درجه روشنی خمیرکاغذ با افزایش درصد مصرف دی تیونیت سدیم و زمان رنگ بری افزایش معنی داری یافت (حداکثر مقدار ۱۲/۶۱ درصد ایزو). با افزایش درصد ماده رنگ بر، ویژ­گی های مکانیکی و COD پساب افزایش یافته و حجیمی و ماتی کاغذ کاهش یافت، اما این تغییرات به لحاظ آماری معنی دار نبودند. همچنین افزایش زمان رنگ بری از۳۰ به۹۰ دقیقه منجر به بهبود معنی دار شاخص مقاومت به کشش ( Nm/g۲/۲۶)، شاخص مقاومت به ترکیدن (kPa.m۲/g ۸۷/۱) و شاخص مقاومت به پاره شدن (mNm۲/g ۰۳/۷) و کاهش ماتی (تا ۶/۹۵ درصد ایزو) کاغذهای حاصل شد.

کلیدواژه ها

کاغذ روزنامه باطله, کاغذ مجله باطله, مرکب زدایی, رنگ بری, دی تیونیت سدیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.