بررسی اثر الیاف ضایعاتی پلی استر بر خواص مکانیکی و حرارتی فراورده های چوب پلاستیک

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-30-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده زهرا حسینی

کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

علی اکبر عنایتی

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی اثر الیاف مصنوعی ضایعاتی از نوع پلی استر در بهبود خواص مکانیکی و حرارتی چندسازه های چوب پلاستیک انجام شد. دو نوع الیاف پلی استر (الیاف فرش و الیاف پولیش)، پلی اتیلن سنگین به همراه ۴۰ درصد وزنی آرد چوب صنوبر، ۲ درصد وزنی پلی اتیلن پیوند خورده با مالئیک انیدرید (MAPE) و اتیلن گلیسایدل کوپلیمر (E-GMA) به عنوان مواد جفت کننده مورد استفاده قرار گرفتند. پس از دو مرحله اختلاط، گرانول های حاصل، در مرحله بعد توسط پرس گرم با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۰ مگاپاسکال، به تخته های آزمونی با ابعاد ۷/۰×۲۰×۲۰ سانتیمتر تبدیل شدند. نتایج حاصل از -اندازه گیری ویژگی های مکانیکی نمونه ها نشان دادند که با افزایش میزان پلی استر (الیاف فرش و الیاف پولیش)، مدول الاستیسیته کششی چند سازه چوب پلاستیک کاهش و مدول الاستیسیته خمشی آن افزایش می یابد. همچنین با افزایش میزان الیاف فرش، مقاومت های کششی و خمشی چندسازه چوب پلاستیک – الیاف فرش افزایش یافته که حداکثر مقاومت خمشی در نمونه حاوی ۲۰ درصد وزنی الیاف فرش می باشد. اما در مورد الیاف پولیش، مقدار ۱۰ درصد وزنی آن، حد بهینه در افزایش مقاومت خمشی و کششی چندسازه چوب پلاستیک – الیاف پولیش است. سپس بر روی چندسازه های حاوی میزان بهینه الیاف پلی استر (۱۰ درصد الیاف پولیش و ۲۰ درصد الیاف فرش) در افزایش مقاومت های مکانیکی، آزمون های DSC و TGA جهت تجریه و تحلیل رفتار حرارتی این چندسازه ها انجام شد. نتایج حاصل از آزمون های حرارتی نشان دادند که با افزودن الیاف پلی استر به چندسازه چوب پلاستیک، درصد کریستالیسیته، دمای کریستالی شدن، دمای شروع تخریب و پایداری حرارتی چندسازه کاهش می یابند. بررسی ریخت شناسی توسط میکروسکوپ الکترونی بیان کننده این است که با افزایش درصد الیاف پلی استر، سطوح شکست متراکم تر و هموارتر و پیوستگی بین مواد تشکیل دهنده چندسازه بیش تر می شود.

کلیدواژه ها

الیاف ضایعاتی, چندسازه, پولیش, فرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.