بررسی ارتباط بین کیفیت حسابداری با ضعف های بااهمیت کنترل داخلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_QFAJ-10-37_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره حاجیها

Associate Professor of Accounting Department, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

مریم نادری

Master of Auditing, Accounting Department, East Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran

چکیده

ریشه یابی فسادهای مالی کلان در کشورهای بسیاری نشان داد که چگونه ضعف در کنترل داخلی می تواند منجر به تحریف های بااهمیت و اساسی در صورت های مالی شود. با توجه به اهمیت این کنترل­ها، بنای پژوهش حاضر بر بررسی رابطه بین کیفیت حسابداری با ضعف­های بااهمیت کنترل داخلی قرار گرفته و در جهت بررسی فرضیه فوق تاثیر متغیرهای مستقل اقلام نقد عملیاتی، کل اقلام تعهدی، اقلام تعهدی عملیاتی و اقلام تعهدی سرمایه­گذاری به عنوان معیار سنجش کیفیت حسابداری بر روی متغیر وابسته پژوهش که ضعف­های بااهمیت کنترل داخلی می­باشد، بررسی شده است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های بورسی حائز شرایط معین طی دوره زمانی ۱۳۹۴-۱۳۹۰ است که با در نظر گرفتن آن شرایط، نمونه شامل ۱۲۹ شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار می­باشد. تجزیه وتحلیل رگرسیون نشان از آن دارد که اقلام تعهدی عملیاتی و کل اقلام تعهدی با ضعف های بااهمیت کنترل داخلی رابطه مثبت و معنی دار و اقلام تعهدی سرمایه گذاری و اقلام نقد عملیاتی با ضعف­های بااهمیت کنترل داخلی رابطه منفی و معنی داری دارد.

کلیدواژه ها

internal control material weaknesses, accounting quality, operating accruals items, investing accruals items, operating cash items, total accruals., ضعف های بااهمیت کنترل داخلی, کیفیت حسابداری, اقلام تعهدی عملیاتی, اقلام تعهدی سرمایه-گذاری, اقلام نقد عملیاتی, کل اقلام تعهدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.