شناسایی و ارزیابی چالش ها و موانع فرآیند ادغام و تملیک شرکت ها در ایران و ارائه استراتژی های موثر در موفقیت آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه حسابداری مالی، دوره: 10، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_QFAJ-10-39_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 378
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد خدامی پور

Shahid Bahonar university of Kerman

سید محمد علی صدری طبایی زواره

Shahid Bahonar university of Kerman

مهدی بهار مقدم

Shahid Bahonar university of Kerman

چکیده

هدف از این پژوهش، شناسایی و ارزیابی چالشهای فرآیند ادغام و تملیک و استراتژیهای موثر در پیاده سازی این فرآیند در شرکتهای داخلی است. محیط پژوهش حاضر، مدیران و کارشناسان مالی موسسات و شرکتهای ادغام شده در ایران می باشند. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، بنیادی و از لحاظ نوع، توصیفی – اکتشافی می باشد. جهت تحلیل دادههای کیفی حاصل از مصاحبه ها از تکنیک تجزیه و تحلیل تم استفاده شده است. با توجه به نتایج حاصل از تکنیک تجزیه و تحلیل تم، موانع فرآیند ادغام و تملیک، شامل چالشهای مدیریتی، فرهنگی، سازمانی، استراتژیک و حقوقی و قانونی می باشند. استراتژیهای پیاده سازی ادغام و تملیک نیز در سه مرحله راهبردهای قبل از ادغام و تملیک، راهبردهای حین ادغام و تملیک و راهبردهای پس از ادغام و تملیک شناسایی شدهاند. همچنین، پیامدها و نتایج پیاده سازی استراتژی ها و راهبردهای ادغام و تملیک در شرکتها، شامل مواردی از قبیل کارآمدی مالی، کارآمدی استراتژیک، تسهیل فرآیند معاملاتی و کارآمدی سازمانی می باشند. علاوه بر شناسایی چالشها و استراتژیهای موثر بر ادغام و تملیک شرکت ها، به ارزیابی کمی مدل ها و عوامل شناسایی شده نیز پرداخته شده است که بر اساس نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی و مدل معادلات ساختاری از طریق نرم افزار لیزرل، ابعاد و مقولههای شناسایی شده، قابلیت سنجش و اندازهگیری موانع و استراتژیهای موثر بر ادغام و تملیک شرکتها را دارند

کلیدواژه ها

integration and ownership, merger and acquisition challenges, merger and acquisition strategies, merger and acquisition implications., ادغام و تملیک, چالش های ادغام و تملیک, استراتژی های ادغام و تملیک, پیامدهای ادغام و تملیک.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.