بررسی ویژگی های چندسازه های زیستی خمیرکاغذ- پلی پروپیلن از باگاس خام و پیش استخراج شده با آب داغ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 31، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-31-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 316
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا سوخته سرائی

دکترای صنایع خمیر و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

سحاب حجازی

دانشیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

لعیا جمالی راد

استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس

محمد احمدی

استادیار گروه صنایع چوب و کاغذ،دانشگاه محقق اردبیلی

سید بهنام حسینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی خمیر و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

در این پژوهش ویژگی‎های فیزیکی و مکانیکی چندسازه‎های پلی‎پروپیلن تقویت‎شده با خمیرکاغذ‎های شیمیایی سولفیت قلیایی- آنتراکینون، سودا- آنتراکینون، مونو‎اتانول آمین- آنتراکینون و خمیر کاغذ شیمیایی- مکانیکی حاصله از باگاس خام و پیش استخراج شده با آب داغ با استفاده از عامل جفت‎کننده مالئیک انیدرید- پلی پروپیلن به میزان ۳ درصد و نسبت ماده زمینه پلی‎پروپیلن به ماده تقویت‎کننده خمیرکاغذ ۵۰/۵۰ درصد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که نوع فرایند اثر معنی داری بر تمامی ویژگی های مکانیکی و فیزیکی های چندسازه ها دارد. به طور کلی چند‎سازه‎های حاوی خمیر‎ کاغذ‎های شیمیایی مقاومت و پایداری ابعادی بیشتر و جذب آب کمتری نسبت به نمونه حاوی خمیر‎کاغذ‎های مکانیکی دارا بودند.چندسازه های حاوی الیاف تیمار شده با فرآیندهای سولفیت قلیائی آنتراکینون و سودا بیشترین مقاومت های مکانیکی را دارا می باشند. چندسازه‎های ساخته شده از الیافی که همی سلولز آنها استخراج شده و با فرآیندهای شیمیائی تیمار شده اند بیشترین مقاومت و پایداری ابعادی را داشتند. در کل نتایج حاکی از بهبود ویژگی‎های مقاومتی و فیزیکی چند‎سازه‎های خمیر‎کاغذ-پلاستیک در مقایسه با چند‎سازه‎های آرد ماده لیگنوسلولزی- پلاستیک می‎باشد.

کلیدواژه ها

چندسازه, خمیرکاغذ, پلی‎ پروپیلن, ویژگی‎های فیزیکی و مکانیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.