طراحی و پیاده سازی بستر آزمون سخت افزار در حلقه کنترل وضعیت ماهواره

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری فضایی، دوره: 12، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSST-12-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید بهلوری

دانشکده فنی شهید منتظری مشهد، دانشگاه فنی و حرفه ای خراسان رضوی، مشهد، ایران

حسین حقیقی

پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

سمانه کویری

پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

مرضیه تقی نژاد

پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

احسان معانی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران، تهران، ایران.

سهیل سیدزمانی

پژوهشکده سامانه های ماهواره، پژوهشگاه فضایی ایران، تهران، ایران

چکیده

طراحی و پیاده سازی بستر آزمون سخت افزار در حلقه کنترل وضعیت ماهواره ها به همراه نتایج تجربی و ملاحظات عملی در این مقاله ارائه شده است. یک مجموعه ی سخت افزاری شامل میز سه درجه آزادی، سیم پیچ هلمهولتز، شبیه ساز پرتوهای خورشیدی، شبیه ساز مدار، عملگرهای چرخ عکس العملی، گشتاوردهنده مغناطیسی، حسگرهای ژیروسکوپ، خورشید، جی پی اس، AHRS، مغناطیس سنج و بورد الکترونیکی پردازشی، طراحی و راه اندازی شده است. به علاوه، پایش برخط وضعیت و موقعیت ماهواره در نرم افزار های LabVIEW و Celestia، تبادل رادیویی داده ها، طراحی بسته باتری و بورد توزیع توان الکتریکی از فعالیت های مکمل، برای ارتقاء بستر بوده است. سناریوها و مودهای عملیاتی در قالب الگوریتم های نرم افزاری، در بستر آزمون ارزیابی می شود. نتایج تجربی این بستر در آزمون آرام سازی توانسته سرعت زاویه ای اولیه را به سرعت الزام کمتر از ۳/۰ درجه برثانیه در سه محور برساند. امکان اعمال گشتاور اغتشاشی متناسب با موقعیت ماهواره، امکان آزمون پیشرانش بدون مخزن و سیستم پرفشار، ارتباط برخط میز و نمایشگرها و ساختار بهینه هلمهولتز نوآوری هایی هستند که این بستر را از نمونه های مشابه متمایز می کند.

کلیدواژه ها

کنترل وضعیت ماهواره, بستر سخت افزار در حلقه, مود آرام سازی, میز سه درجه آزادی, سیم پیچ هلمهولتز, گشتاور اغتشاشی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.