آیین احترام در زمان هخامنشیان و ساسانیان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های تاریخی، دوره: 4، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JHRU-4-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 155
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد معینی سام

استادیار گروه زبان های باستان، دانشگاه بوعلی سینا همدان ، ایران.

چکیده

در تمدن­های دوران باستان، باورهای مردمان درباره خدایان و شاهان و چگونگی انجام مناسک و آیین­ها از اهمیت خاصی برخوردار بوده است. یکی از آیین­های تمدن­های خاورمیانه باستان که در ارتباط با آن، مراسم گوناگونی بین این تمدن­ها رایج بوده، ادای احترام نسبت به خدایان و شاهان بوده است. از آنجا که بین این تمدن­ها در زمینه­های گوناگون زبانی، دینی و آیینی شباهت بسیاری وجود داشته و به دلیل ارتباط، تاثیرات متقابلی بر هم داشته­اند، می­توان به باورهای آنان درباره این آیین­ها پی برد. در این مقاله، تلاش بر آن است که نوع احترام نسبت به شاهان ایرانی در دوره هخامنشی و ساسانی بررسی شود و در عین حال، نگاره­ پرسپولیس در دوره هخامنشی و نگاره­های ساسانی، با نگاره­های شرق باستان مقایسه شود تا به منشاء ادای احترام در دوره هخامنشی و ساسانی و چگونگی انجام این آیین­ها، شباهت­ها، تفاوت­ها و باورهای آنان برده شود.

کلیدواژه ها

احترام, هخامنشیان, ساسانیان, پروسکونس, آیین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.