فعالیت آنتی اکسیدان ی، تغییرات اسید ابسیزیک و پرولین برگ تاکهای تیمار شده با کلسیم و روی تحت تنش شوری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI12_317
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 367
نویسندگان
دانشیار باغبانی، گروه مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر
دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی گرایش درختان میوه، گروه مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر
چکیده
تقویت سامانه های آنتی اکسیدان ی گیاه و نیز تحریک بیوسنتز هورمونهای ضد تنش از قبیل اسید ابسیزیک نقش مهمی در سازگاری گیاه به تنش شوری دارد. در مطالعه حاضر اثر تیمار تغذیهای نیترات کلسیم ۰)، ۰/۵ و۱ درصد) و کلات روی ۰)، ۰/۵ و ۱ درصد) بر تقویت سامانه های آنتی اکسیدان ی و نیز بیوسنتز اسید ابسیزیک برگ انگور بیدانه سفید تحت تنش شوری در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی بررسی شد. تنش شوری با غلظت ۷۵ میلی مولار به صورت هفتگی تا چهار هفته و از زمان اعمال تنش شوری محلول پاشی با نیترات کلسیم وکلات روی به صورت دو مرحله هر دو هفته یکبار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش شوری فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان ی کاتالاز، گایاکول پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز برگ در انگورها افزایش یافت، بااین حال این افزایش در انگورهای تیمار شده با سطوح متوسط نیترات کلسیم و کلات روی تحت تنش شوری افزایش چشمگیری نشان داد. همچنین غلظت اسید ابسیزیک و پرولین در برگ تاکهای تحت تنش شوری ۷۵ میلی مولار در پاسخ به کاربرد برگی عناصر کلسیم و روی در مقایسه با تاکهای تیمار نشده با این عناصر تحت تنش شوری افزایش چشمگیری نشان داد. تیمار ترکیبی سطح دوم کلسیم ۰/۵)درصد) در ترکیب با سطح سوم روی ۱) درصد) در مقایسه با دیگر تیمارها اثر بهتری در افزایش فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان ی و نیز بیوسنتز اسید ابسیزیک و پرولین داشت که میتواند به عنوان یک تیمار پیشنهادی برای کاهش تنش اکسایشی القاء شده توسط شوری در تاک مورداستفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
اسید ابسیزیک، پرولین، تاک، کاتالاز، کاربرد برگیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.