سال انتشار: 1400
محل انتشار:
دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
کد COI مقاله: BAGHBANI12_311
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 87
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 6 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تبادلات گازی و نرخ نورساخت برگی ترکیبهای پیوندی پایه لیموی آب با پیوندکهای خودی و غیرخودی در پاسخ به تنش خشکی و آبیاری مجدد
چکیده مقاله:
تبادلات گازی و نرخ نورساخت دانهالهای ۲۴ ماهه لیموی آب غیرپیوندی، پیوندی با پیوندک خودی، پیوندک نارنگی کینو و پیوندک پرتقال واشنگتن ناول در پاسخ به تنش خشکی و پس از آبیاری مجدد در آزمایش گلخانه ای ارزیابی شد. رژیم آبیاری به صورت هشت روز قطع کامل آبیاری و سپس چهار روز آبیاری در حد ظرفیت مزرعه بود. نرخ فتوسنتز خالص (A)، هدایت روزنه ای (gs)، نرخ تعرق (E) و غلظت دی اکسیدکربن زیر روزنه (Ci) برگهای جوان توسعه یافته سه مرتبه (نیمه دوره تنش، پایان دوره تنش و پس از آبیاری مجدد) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ترکیب پیوندی با پیوندک پرتقال به دلیل دارا بودن بیشترین میزان هدایت روزنه ای و تعرق برگی و در نتیجه مصرف سریعتر آب گلدانها و رویارویی با شرایط کم آبی شدیدتر در اواخر دوره تنش خشکی، ناکارآمدترین سازوکارهای تحمل تنش و بیشترین آسیب اکسیداتیو تشکیلات نورساخت را دارا بود. از طرف دیگر، ترکیب پیوندی با پیوندک نارنگی کینو از طریق کاهش زودهنگام و بیشتر هدایت روزنه ای توانمندی فوق العاده ای در تحمل تنش خشکی دارا بود. چنین به نظر رسید که تفاوتهای فیزیولوژیک مرتبط با وجود محل پیوند و در نتیجه کاهش هدایت هیدرولیکی، دلیل وقوع آسیب اکسیداتیو شدید تشکیلات نورساخت در ترکیب پیوندی لیموی آب با پیوندک خودی در نیمه دوره تنش بود که فاقد توانمندی بهبودیابی کامل نرخ فتوسنتز پس از آبیاری مجدد بود. درمقابل، دانهال غیرپیوندی لیموی آب، آسیب اکسیداتیو را در پایان دوره تنش تجربه کرد که پس از آبیاری مجدد بهبود حاصل شد.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا BAGHBANI12_311 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1326966/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:عصار، پدرام و شکافنده، اختر و تقی پور، لیلا،1400،تبادلات گازی و نرخ نورساخت برگی ترکیبهای پیوندی پایه لیموی آب با پیوندکهای خودی و غیرخودی در پاسخ به تنش خشکی و آبیاری مجدد،دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران،رفسنجان،https://civilica.com/doc/1326966
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1400، عصار، پدرام؛ اختر شکافنده و لیلا تقی پور)
برای بار دوم به بعد: (1400، عصار؛ شکافنده و تقی پور)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- عوامل موثر بر فرسایش بادی در تالاب هامون با استفاده از مدل IRIFR
- مروری بر خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریالی نانوذرات روی : مقاله مروری
- شناسایی و معرفی گونه های قارچ میکوریزی آربسکولار همزیست با ریشه درختان جنس بادام در استان ایلام
- بررسی واکنش اندازه های مختلف بذر ارقام گندم در برابر تنش خشکی
- مکانیابی کاشت درخت سیب با روش -FuuzyAHP (مطالعه موردی استان فارس)
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.