بررسی اثر نور با کیفیتهای متفاوت بر میزان آنتوسیاین، جذب محلول، مالون دی آلدهید و عمر گلجایی رز (Rosa hybrid L.) رقم دولس ویتا

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI12_181
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عارف کرکئی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گیاهان زینتی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،ایران

محمدرضا صالحی سلمی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی و علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،ایران

پیام پورمحمدی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی تولیدات گیاهی دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،ایران

چکیده

به حداقل رسانیدن ضایعات پس از برداشت گلهای بریده با در نظر گرفتن هزینه های بالای تولید و حساسیت زیاد این محصول به شرایط انبارداری و فروش، امری بسیار ضروری و مهم است. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در۴ تکرار و با هدف بررسی اثر نور با کیفیتهای متفاوت را روی عمر گلجایی رز اندازه گیری شد. گلهای شاخه بریده رز رقم دولس ویتا درون محلول نگهدارنده ساکارز ۱/۵ درصد به مدت ۴۸ ساعت در معرض نورهای قرمز، آبی، بنفش، تاریکی و نور معمولی اتاق به عنوان شاهد قرار گرفتند و پس از آن نمونهبرداری صورت گرفت. در پایان روز هفتم نیز نمونه برداری انجام شد و باقیمانده گلهای شاخه بریده جهت بررسی عمر گل تا پایان دوره، نگهداری شدند. در این آزمایش میزان آنتوسیانین گلبرگ، میزان جذب محلول، مالون دی آلدهید و عمر گل مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میزان آنتوسیانین با میانگین ۶/۹۱ میلی گرم بر لیتر مربوط به تیمار نوری قرمز و کمترین آن با میانگین ۳/۴۸ میلی گرم بر لیتر مربوط به تیمار نوری تاریکی بود. بیشترین میزان جذب محلول با میانگین ۵۳/۲۵ میلی لیتر مربوط به تیمار نوری قرمز وکمترین میزان آن با میانگین ۳۱/۷۵ میلی لیتر) مربوط به تیمار نوری تاریکی بود. تیمار نوری قرمز با ۱۵روز ماندگاری تفاوت چشمگیری روی افزایش عمر گلجایی نسبت به سایر تیمارها داشت. نور اثری بر روی میزان مالون دی آلدهید نداشت.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین، گل بریدنی، عمر گلجایی، نور.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.