مروری بر صفات زایشی گیاه اسطوخودوس راست (Lavendulas tricta Del.) و بهینه سازی کشت گیاه در شرایط درون شیشه ای
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI12_142
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 229
نویسندگان
دانشجوی دکتری، بیوتکنولوژی و ژنتیک مولکولی محصولات باغبانی، دانشگاه هرمزگان
هیئت علمی گروه باغبانی دانشگاه هرمزگان
چکیده
گیاه دارویی اسطوخودوس راست (Lavendulas tricta Del.) یکی از گیاهان دارویی و اسانسدار مناطق جنوبی ایران میباشد. این گیاه از قدیم برای درمان درد مفاصل، دلپیچه و زکام استفاده شده است. در این تحقیق، بوته های کامل گیاه اسطوخودوس راست از منطقه حفاظت شده گنو واقع در استان هرمزگان جمع آوری شدند و پس از جداسازی بذور گیاه از گلها، درصد پوکی بذر، وزن ۱۰۰۰ دانه و میزان جوانه زنی آنها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند، بذور گیاه بسیار ریز و سبک بوده ۰/۲۹)گرم وزن ۱۰۰۰ دانه و از درصد جوانه زنی اندکی ( ۵/۶۶ درصد) برخوردار بودند. همچنین، اکثر بذور پوک ۹۱/۳۳) درصد) بودند. از گیاهچه های حاصل از کشت بذور در شرایط درون شیشه ای در محیط MS یک دوم، برای اهداف کالوس زایی و اندام زایی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان دادند، ترکیب بنزیل آدنین ۰/۵ میلی گرم در لیتر با نفتالین استیک اسید ۰/۵ میلی گرم در لیتر بهترین نتیجه را در کالوس زایی از خود نشان دادند .(p< ۰.۰۰۱) همچنین، از کالوس های حاصل برای آزمایش دوم یعنی اندام زایی مورد استفاده قرار گرفت که نتایج نشان دادند، تیمارهایی که در آنها از هورمونهای بنزیل آدنین ۱ و ۲ میلی گرم در لیتر و کاینتین ۲ میلی گرم در لیتر استفاده شده بود توانسته بودند گیاهچه های سالمی تولید نمایند.کلیدواژه ها
اسطوخودوس راست، اندام زایی، پوکی بذر، کالوس زایی، کشت بافت.مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.