رابطه نسبت فیتوکروم FR به R با برخی صفات گیاه تربچه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BAGHBANI12_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 415
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالاحمد راصد

فازغ التحصیل کارشناسی ارشد باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

کامبیز مشایخی

دانشیارگروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

سیدجواد موسوی زاده

استادیارگروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

ایوب باقری

دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

تجزیه و تحلیل رشد روش با ارزشی در بررسی کمی رشد و نمو و تولید گیاهان زراعی به شمار میرود بنا میتواند یک روش پر قدرت برای تخمین مدت زمان زیاد تولید خالص فتوسنتزی است. از بین خصوصیات وابسته به رشد، میزان ماده ی خشک به دلیل اهمیت اقتصادی بیشتر به عنوان یک عامل تعیین کنندهای محسوب میشود. طرح مورد نظر به صورت فاکتوریل بر پایه بلوکهای کامل تصادفی با در سه تکرار در ماه ۲ سال ۱۳۹۸ در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی اجرا شد. رقم تربچه ای که استفاده شد، رقم Vikima میباشد، روند اندازگیری فیتوکروم به نحوی بود که بعد از دو برگه شدن حقیقی نمونه گیری آغاز شد در هر سه روز یکبار نمونه گیری صورت میگرفت در یک روز در دو زمان مختلف ساعت ۸ صبح و ساعت ۵ بعداز ظهر که تا آخرین مرحله این روند ادامه داشت، تعیین مقدار فیتوکروم به روش جابن و دیتزر ( (۱۹۸۷ صورت گرفت. روند تغییرات سطح برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ در طی زمان نشان داد که سرعت تشکیل آن از روز کاشت تا روز ۱۷ ام به صورت یکنواخت افزایش اما فیتوکروم هنگام بعداز ظهر از روز اول تا روز ۱۷ در حال تغییر بود (افزایش و کاهش) می یافت ثابت نبود که امری تصادفی نیست و نشان میدهد که تغییرات میزان فیتوکروم در طی زمان از الگوی خاصی مربوط به روز و شب پیروی میکند یعنی ریتمسیرکادین و منحنی تغییرات فیتوکروم در بعداز ظهر از منحنی درجه۲ پیروی میکند.

کلیدواژه ها

سطح برگ، وزن تر برگ، وزن خشک برگ.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.