تهیه و بررسی نانوالیاف الکتروریسی شده پلی وینیل الکل و نانوکریستال سلولز

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 33، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-33-3_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اشتری

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

مهدی جنوبی

دانشیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

مریم یوسف زاده

استادیار، دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

یحیی همزه

استاد، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

                                                                                               DOR:۹۸.۱۰۰۰/۱۷۳۵-۰۹۱۳.۱۳۹۷.۳۳.۴۳۸.۶۴.۳.۹.۱۵۸۶ در این پژوهش نانوالیاف کامپوزیتی پلی وینیل الکل (PVA) و نانوکریستال سلولزی (CNC) با فرایند الکتروریسی تهیه شدند. برای انحلال پلیمر PVA از آب یون زدایی شده استفاده شد و از بین غلظت های ۴، ۶، ۸ و ۱۰ درصد وزنی PVA، الیاف سالم در غلظت ۸ درصد تولید شدند. برای تولید نانوالیاف با استحکام بیشتر، CNC در مقادیر ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد بر اساس درصد وزنی PVA به محلول پلیمر افزوده شد و طراحی آزمایشات بر اساس روش تاگوچی برای رسیدن به قطر کمتر از ۱۰۰ نانومتر، با متغیرهای ولتاژ الکتریکی، فاصله الکتروریسی، سرعت تغذیه محلول و غلظت CNC انجام شد. برای مقاوم-سازی نانو الیاف در برابر آب از گلوتارآلدهید (GA) به عنوان پیونددهنده عرضی استفاده شد. ویژگی های مرفولوژیکی و سطحی الیاف با میکروسکوپ های FESEM و SEM بررسی شد. برای بررسی برهم کنش های شیمیایی مواد از FTIR و از آزمون کرنش کششی برای بررسی خواص استحکامی کامپوزیت نانوالیاف استفاده شد. بر اساس نتایج، نانوالیاف با میانگین قطر ۱۶ ± ۸۷ نانومتر در غلظت ۵/۰ درصد CNC، به دست آمدند. در اثر افزودن نانوکریستال، مدول الاستیسیته نانوکامپوزیت ها افزایش و تخلخل آنها کاهش یافت. غوطه وری نانوکامپوزیت ها در محلول گلوتارآلدهید واکشیدگی نانوکامپوزیت ها را کاهش داده و مانع از انحلال و پراکندگی آن ها در آب شد.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت, نانوالیاف, نانوکریستال سلولز, پلی وینیل الکل, الکتروریسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.