تاثیر تقویت چسب پلی وینیل استات ( PVAc) با نانوفیبرکربن ( CNF) بر ظرفیت لنگر خمشی اتصال گوشه ای مبلمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 34، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-34-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 394
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

براتعلی کشته گر

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

محراب مدهوشی

گروه تکنولوژی و مهندسی چوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علیمراد رشیدی

دانشیار، مرکر تحقیقات نانوفناوری، پژوهشگاه صنعت نفت تهران، ایران

مهدی مشکور

استادیار گروه تکنولوژی و مهندسی جوب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

چکیده

در این تحقیق تاثیر چسب پلی وینیل استات(PVAc) تقویت شده با نانو فیبرکربن اصلاح شده(Modified CNF) در سه سطح (%۰، %۴/۰ و %۵/۱) بر روی خواص استحکامی اتصالات رایچ در صنایع مبلمان مورد بررسی قرار گرفت. نانو-فیبرهای کربن اصلاح شده به صورت اصلاح شیمیایی سطحی جهت بهبود پراکنش در ماتریس چسب پلیمری استفاده شدند. نمونه های آزمونی اتصال، با استفاده از قطعات ام دی اف(MDF) برش خورده با ابعاد مورد نظر و دوبل چوبی با قطرهای ۶، ۸ و ۱۰ میلی متر و عمق نفوذ در سه سطح به کمک جسب پلی وینیل استات تقویت شده با نانوفیبر کربن M ساخته شدند. در مجموع، ۲۷ تیمار با سه تکرار داشتیم. ارزیابی ظرفیت لنگر خمشی نمونه های آزمونی ساخته شده با چسب تازه فرموله شده و بررسی تاثیر سایر متغیرها بر روی اتصالات ساخته شده تحت بارگذاری کششی با سرعت ۳ میلی متر بر دقیقه انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش درصد وزنی نانو فیبر کربن، قطر و عمق نفوذ دوبل چوبی، ظرفیت لنگرخمشی به ترتیب ۶/۱، ۵/۱ و ۳/۱ برابر نسبت به نمونه های شاهد افزایش داشت. سطح ۴/۰ درصد وزنی نانو فیبرکربن M ، قطر ۱۰ میلی متر و عمق نفوذ ۳L دوبل چوبی بیشترین تاثیر را بر روی استحکام اتصالات داشت.

کلیدواژه ها

نانو فیبر کربن اصلاح شده, پلی وینیل استات, دوبل چوبی, اتصال, تخته فیبر با دانسیته متوسط, اصلاح سطحی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.