بررسی ساخت کامپوزیت سبک سه لایه از چوب سیمان و یونولیت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات علوم چوب و کاغذ ایران، دوره: 35، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWPR-35-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 226
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرداد گلبابائی

بخش تحقیقات علوم چوب و فراورده های آن، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

رضا حاجی حسنی

دکتری صنایع چوب، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآوردههای آن

کامیار صالحی

مربی پژوهشی ، بخش تحقیقات علوم چوب و فرآورده های آن، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

اصغر تابعی

استادیار، گروه علوم و صنایع چوب و کاغذ، واحد آستارا، دانشگاه آزاد اسلامی، آستارا، ایران

چکیده

این مطالعه با هدف ساخت سازه سبک و کاهش اتلاف انرژی انجام گردیده است بدین منظور تولید محصولات چوب سیمان یا فرآورده های کامپوزیت با ترکیب ذرات آلی مانند الیاف چوب و مواد لیگنوسلولزی با یونولیت مد نظر قرار گرفت. محصول مورد بررسی شامل چوب سیمان ساخته شده از الیاف روزنامه باطله و خرده چوب صنوبر با ضخامت ۲۰ میلی متر در دو طرف سازه و یونولیت با ضخامت ۱۰ میلیمتر در وسط سازه تولید گردید. فرآورده های تولیدی چوب سیمان یونولیت دارای خواص ترکیبی از چوب سیمان و یونولیت خواهد داشت. در این تحقیق با توجه به فاکتورهای متغیر مورد مطالعه که شامل مواد لیگنوسلولزی و مقدار ماده افزودنی (همانند کلرید کلسیم (Caclدر دو سطح ۳ و ۵ درصد بوده، نمونه های آزمونی تهیه شدند. بهترین شرایط مقاومتی ساخت سازه استفاده از ۱۰% مواد لیگنوسلولزی بدست آمد. ضخامت نمونه ها در دو سطح یونولیت یکسان بوده و کلیه شرایط ساخت مانند میزان آبدهی، فشار پرس، میزان هم زدگی بطور یکسان و ثابت در نظر گرفته شد. در آزمایش خمش استاتیک میانگین نیروی حداکثر بار برای شکست آجر معمولی برابر ۲۶/۳۹۳۳ نیوتن و میانگین بار حداکثر برای شکستن چوب سیمان یونولیت ۷۸/۳۸۹ نیوتن بدست آمد که در حدود ۱۰% مقاومت آجر معمولی را دارد اما آجر معمولی در هنگام شکست بصورت ناگهانی می شکند در حالیکه آجر یونولیت بصورت تدریجی شکسته می شود و خواص عایق بودن بدلیل دارا بودن الیاف سلولزی و یونولیت در آن از آجر معمولی بیشتر است با توجه به مقاومت پایین برای استفاده در قسمت های پارتیشن بندی پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

چوب سیمان یونولیت, مقاومت خمشی, سیمان پرتلند, کلریدکلسیم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.