مقایسه تاثیر آموزش نقاشی و بازی های آموزشی بر پرخاشگری کودکان پیش دبستانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE10_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج صفائی راد

استادیارگروه روانشناسی،واحد همدان،دانشگاه آزاد اسلامی،همدان،ایران

نیره حسن زاده موتاب

دانش آموخته کارشناسی ارشد،گروه روانشناسی،واحد همدان،دانشگاه آزاد اسلامی،همدان،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه تاثیر آموزش نقاشی و بازیهای آموزشی بر پرخاشگری کودکان پیش دبستانی شهر همدان انجام شد. روش پژوهش آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون بود. جامعه آماری را کلیه نوآموزان پسر دوره پیش دبستانی شهر همدان که تعداد آنها ۸۰۰۰ نفر هستند، تشکیل داد. روش نمونه گیری، نمونه گیری خوش های چند مرحله ای است بدین صورت که ازدو ناحیه آموزشی، ناحیه یک انتخاب و از ناحیه یک آموزشی، یک مدرسه انتخاب و از این یک مدرسه، ۳۰ نوآموز انتخاب شد. جهت انتخاب نمونه ۳۰ نفره، ابتدا صد پرسشنامه پرخاشگری در سطح کلاس های انتخاب شده در بین مربیان نوآموزان توزیع و از بین کودکانی که نمره بالا ( ۷۷ تا ۱۲۵ ) در آزمون پرخاشگری کسب کردند، جهت اجرای برنامه انتخاب و به صورت تصادفی در دوگروه قرار داده شدند. گروه اول تحت آموزش نقاشی و گروه دوم تحت آموزش بازی های آموزشی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل برنامه آموزش نقاشی و بازی های آموزشی محقق ساخته که به مدت یک ماه و نیم، هر هفته، دو جلسه و هر جلسه به مدت ۴۵ دقیقه و پرسشنامه پرخاشگری کودکان پیش دبستانی واحدی و همکاران ( ۱۳۸۷ ) بود. سپس از دو گروه پس آزمون به عمل آمد.جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و بررسی سئوالهای پژوهش از تحلیل کوواریانس تک متغیره ANCOVA استفاده شد. تحلیل نتایج نشان داد آموزش نقاشی بر کاهش پرخاشگری کودکان پیش دبستانی تاثیر معناداری ندارد. اما بازی های آموزشی بر پرخاشگری کودکان تاثیر دارد. با توجه به میانگین های دو گروه در نمرات پرخاشگری کودکان میتوان استنباط نمود که بازی های آموزشی بر پرخاشگری کودکان اثربخش بوده است. همچنین شیوه بازی های آموزشی قادر است ۲۹ درصد از تغییرات پرخاشگری را در کودکان پیش دبستانی تعیین کند.

کلیدواژه ها

آموزش نقاشی، بازی های آموزشی، پرخاشگری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.