تحلیلی بر اثر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد ( ACT ) بر تصویر تن، تنظیم هیجانی و کیفیت زندگی افراد با پرخوری عصبی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
- کد COI اختصاصی: ICPCEE10_130
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 307
نویسندگان
دانشیار، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، مازندران، ایران
دکتری مدیریت آموزشی، گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، مازندران، ایران
چکیده
هدف: تاثیر درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تصویر تن، تنظیم هیجانی و کیفیت زندگی افراد با پرخوری عصبی شهر بابل در شش ماهه اول سال ۱۳۹۹ بود.روش: با روش آزمایشی و طرح پیش آزمون_ پس آزمون با گروه کنترل و انتساب تصادفی انجام شود. جامعه آماری شامل کلیه افراد دارای پرخوری عصبی شهر بابل بود و حجم نمونه برابر با ۳۰ نفر که به صورت در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش شامل پرسشنامه تنظیم شناختی هیجانی نسخه کوتاه گارنفسکی و کرایج ۲۰۰۶، کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی ۲۰۰۴، تصویر تن لیتلتون و همکاران ۲۰۰۵ و جلسات شناخت درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد بود. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش آمار توصیفی؛ از شاخص های آماری میانگین و انحراف معیار ودر بخش آمار استنباطی تجزیه و تحلیل کوواریانس ANCOVA، با استفاده از نرم افزار SPSS۲۶ استفاده گردید. یافته هاک نتایج نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تصویر تن، تنظیم هیجانی و کیفیت زندگی افراد دارای پرخوری عصبی شهر بابل اثربخش و اثرگذار است که با توجه به شدت اثر، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر تنظیم هیجانی افراد دارای پرخوری عصبی تاثیر بیشتری نسبت به سایر متغیرها دارد. نتیجه گیری: پذیرش و تعهد درمانی از طریق راهبردهای شناختی و هیجانی موجب تصحیح و کاهش تصویر بدنی منفی شده و متعاقب آن باعث ایجاد تصویر بدنی مثبت در افراد می شود. یکی از عوامل مهم در شکل گیری اختلال پراشتهایی عصبی اختلال در تصور از تن و نگرش منفی در مورد تصویر بدنی است. با توجه به این که در درمان ACT روی تغییر نگرش مصبت به بدن تاکید می شود، این روش می تواند در بهبود تصاویر بدنی موثر واقع شود.کلیدواژه ها
درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، تصویر تن، تنظیم هیجانی، کیفیت زندگی، پرخوری عصبیمقالات مرتبط جدید
- روایت پژوه ی تجربه مواجهه با افت تحصیلی ناگهانی یکی از دانش آموزان ممتاز در پایه ششم ابتدایی
- بررسی و ارزیابی تاثیر انجمن اولیا و مربیان در بهبود کیفی آموزش در مدارس ابتدایی دخترانه شهرک بزین شیراز
- اثربخشی آموزش تفکر انتقادی بر اهمالکاری تحصیلی دانشجویان
- بررسی رابطه هوش هیجانی و مدیریت زمان با بهداشت روانی دبیران دوره متوسطه شهر خرمآباد
- مقایسه تطبیقی نقش بازی های سنتی و دیجیتال در آموزش و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.