نقش توانبخشی در ارتقاء سلامت روان والدین کودکان دارای اختلالات ارتباطی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 152

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HWCONF07_116

تاریخ نمایه سازی: 10 آذر 1400

چکیده مقاله:

زمینه و هدف اختلالات ارتباطی به دلیل نقص در تعاملات اجتماعی، ارتباطی و کلامی آشکار می گردند. والدین کودکان دارایاختلالات ارتباطی، به عنوان مراقبان اصلی، بیشترین فشارها را متحمل هستند و با مشکلات گوناگونی از قبیل استرس بالا،افسردگی، ن گرانی از نحوه صحیح مراقبت و چگونگی رفع نیازهای کودکان خود روبرو می شوند. سلامت روان از جمله مواردیست کهدر ارتباط با این کودکان و والدین آنها کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. در این بین، نظام توانبخشی به عنوان یکی از مهمترینارکان حوزه سلامت، نقش موثری را در ارتباط با این کودکان و ارتقا ء آگاه ی والدین از سلامت روان ایفا می کند. هدف از اینپژوهش بررسی نقش توانبخشی در ارتقاء سلامت روان والدین کودکان دارای اختلالات ارتباطی می باشد.روش تحقیق این مطالعه، مروری بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۲۱ - ۲۰۱۱ در پایگاه های اطلاعاتی Google scholar ، Elsevier ، PubMed و همچنین جستجو در منابع کتابخانه ای می باشد. جستج و با کلید واژه های "اختلالاتارتباطی" و "سلامت روان" انجام شد. سپس مطالعات مرتبط انتخاب و استفاده گردید.یافته هامطالعات مختلف نشان می دهند که والدین کودکان مبتلا به اختلالات ارتباطی در مقایسه با سایر والدین، سطوح بالاتریاز استرس را تجربه کرده و در معرض خطر بروز مشکلات جسمی و روانی هستند. همچنین پژوهش ها نشان داده اند که توانبخشیاز طریق ارائه مشاوره ها و آموزش های لازم به والدین این کودکان، نقش موثری در ارتقاء سلامت روان والدین داشته است. به علاوه،والدین کودکانی که به طور مستمر از خدمات توانبخشی بهرهمند شدهاند، قادر بودند که سطح سلامت روان خود و کودکشان راارتقاء بخشند و موجب تسهیل ارتباطات روزمره شوند.نتیجه گیری مطالعات مختلف نشان دادند که برنامه ریزی آموزشی و مشاورهای توانبخشی در جهت ارتقاء سواد سلامت روان د روالدین با کودک مبتلا به اختلالات ارتباطی، بسیار موثر است. با توجه به نقش مثبت توانبخشی در ارتقاء سلامت روان، به نظر میرسد که برنامه های توانبخشی باید به صورت جدی مورد توجه حوزه سلامت قرار گرفته شود.

نویسندگان

یاسمن نگراوی

دانشجوی دکتری تخصصی گفتار درمانی مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی و اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

سارا عابدینی

دانشجوی ارشد گفتار درمانی مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی و اسکلتی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران