ویژگی های بالینی و اپیدمیولوژیکی COVID-۱۹ در خوشه روستایی، خاش ، ایران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF07_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین ایزدی راد

استادیار گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران

عبدالباسط ریگی مطلق

کارشناس ارشد، گروه پرستاری داخلی جراحی، موسسه آموزش عالی سلامت خاش، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایرا ن

حسن اوکاتی علی آباد

استادیار گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ایران

حسین راشکی قلعه نو

کارشناسی ارشد ، گروه سالمندی، دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان،ایرا ن

چکیده

بیان مساله: در ژانویه سال ۲۰۲۰ ، ویروسی به نام سارس- ویروس کرونا -۲ (SARS-CoV-۲) به عنوان عامل ایجاد کنندهموارد ذات الریه بصورت خوشه ا ی در شهر ووهان، چین کشف شد، که بیماری حاصل از آن را کروناویروس نامیدند. با توجه بهسرعت انتشار و اپیدمی این بیماری پژوهش فوق را با هدف بررسی اپیدمیولوژیک یک خوشه ی روستایی از مبتلایان بهکووید ۱۹ در شهرستان خاش، استان سیستان بلوچستان انجام شد.روش کار: جمع آوری و استخرا ج اطلاعات مربوط به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ ساکن روستای نجف آباد از روش مصاحبه وهمچنین بررسی سوابق پزشکی بیماران استفاده شد، نمونه های آزمایشگاهی کروناویروس توسط آزمایشگاه مرجع دانشگاهعلوم پزشکی زاهدان انجام شد. اطلاعات جمع آوری شده در نسخه ۲۱ نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج: اولین بیمار در تاریخ ۱۰ / ۰۲ / ۹۹ با علائم تب، گلو درد و سردرد به بیمارستان مراجعه می کند که وی در بازه زمانی۲۵ - ۲۹ فروردین ۹۹ در دو مراسم پرسه و عزاداری شرکت می کند، ۳۸ نفر از افرادی که مبتلا به کروناویروس شدند با ایشاندر ارتباط بودند. ۱۰۰ درصد بیماران (۳۸ نفر) قبل از بروز علائم بالینی و همچنین در فاصله بین آزمایش تا اعلام نتایج با سایرافراد روستا در ارتباط بوده اند. تنها ۸ نفر(۲۱ %)، در فاصله بین بروز علائم تا آزمایش از وسایل حفاظتی مانند ماسک ودستکش استفاده نمودند.نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، علایم تب در ۱۰۰ درصد بیماران و سرفه در ۸۱.۵ درصد بیماران، دو عامل مهمدر شناسایی بیماران مبتلا به کووید بودند که از شیوع بالایی هم برخوردار بودند.که ۳۶ نفر (۷۳ / ۹۴ %) پس از درمان بهبودیافته و تنها ۲ نفر (۲۷ / ۵ %) فوت نمودند.

کلیدواژه ها

کروناویروس، کووید ۱۹ ، اپیدمیولوژی، خوشه روستائی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.