بررسی تاثیر آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری برآگاهی و نگرش زنان مراجعه کننده به درمانگاه های زنان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران سال ۱۳۹۹

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عباسی

دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، دانشکده پزشکی، کاشان، ایران

چکیده

مقدمه: امروزه کنترل ارادی باروری اهمیت زیادی دارد و کنترل موالید به عنوان یک سیاست اجتماعی برای بهبود خانواده و جامعهمورد استفاده قرار گرفته است. اکنون در کشور ما نیز هر ساعت ۲۵۰ نفر به جمعیت افزوده می شود و مطالعه حاضر با هدف تعیینتآثیر آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری بر آگاهی و نگرش زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی می باشد.روش کار: این مطالعه مداخله ای و از نوع نیمه تجربی می باشد که بر روی ۱۰۰ نفر از زنان در سن باروری مراجعه کننده به مراکزبهداشتی درمانی انجام گرفت. روش نمونه گیری، تصادفی ساده بود و روش جمع آوری داده ها، پرسشنامه قبل و بعد از آموز ش در۲ بیمارستان بوعلی و امیرالمومنین انجام شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون تی زوجی در سطح معنی داری p< ۰.۰۵تجزیه و تحلیل شدند.نتایج: میانگین نمره آگاهی انواع روشهای پیشگیری از بارداری از ۵۶ / ۴ ± ۵۲ / ۱۰ قبل از آموزش به طور معناداری به ۷۴ / ۳ ± ۵۶ / ۱۵بعد از آموزش (۰۰۰۱ / ۰ = p) و میانگین نمره نگرش از ۶۳ / ۲ ± ۰۷ / ۸ قبل از آموزش به طور معنی داری به ۸۷ / ۲ ± ۶۶ / ۹ بعد ازآموزش (۰۰۰۱ / ۰ = p) افزایش یافت.نتیجه گیری : نتایج نشان داد که آموزش انواع روشهای پیشگیری از بارداری بر میزان آگاهی و نگرش زنان موثر است . با توجه بهنتایج این مطالعه توصیه می شود که آگاهی های لازم از طریق برنامه های آموزشی منظم در اختیار زنان در سنین باروری قرارداده شود.پیام برای سیاستگذاران: تلاش سیاستگذاران بایستی برا آن باشد که با توجه به تمامی ابعاد سلامت زنان در طی دوره های مختلفزندگی و تاثیر شرایط اجتماعی، اقتصادی و منزلت زن در جامعه، با تمرکز بر نظام سلامت کشور، با رویکردی کل نگر و جامع،همکاری و تعامل بین بخشی در جهت بهبود سیاست گذاری و برنامه ریزی بخش سلامت و سایر بخش های اجتماعی اقدام نماید.

کلیدواژه ها

آموزش، آگاهی، نگرش، پیشگیری، بارداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.