بررسی تاثیر اضطراب ناشی از کووید ۱۹ بر روی سطح سلامت روان پرستاران شاغل دربیمارستان های مرکزی کرونا ۱۳۹۹ : مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 677
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه رحمانی فیروزجائی

دانشجوی کارشناسی پرستاری ، کمیته تحقیقات دانشجویی ، بابل ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل ، ایران

امیرحسین علی پور

کارشناس پرستاری ، گروه پرستاری ، بابل ، دانشگاه ازاد اسلامی واحد بابل ، ایران

چکیده

مقدمه: کرونا ویروس، عامل بیماری عفونی است، که با میزان بالای آلودگی و مرگ و میر با ایجاد هیستری توده ای ،باعث تاثیرروانی و اجتماعی جهانی شده است پرستاران عنصر اصلی تیم درمان ، ازجمله گروه های شغلی درمعرض استرس و مشکلات روانیو خط اول مواجهه با این ویروس هستند مواجهه مداوم با اضطراب ممکن است پیامدهای منفی بر سلامت روحی-روانی،جسمی وعملکرد آنها داشته باشد.هدف : مطالعه مروری حاضر به بررسی سطح اضطراب پرستاران شاغل در بیمارستان های مرکزی کرونا می پردازد.روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه مروری است که جستجوی مقالات در پایگاه های اطلاعاتی ایرانی و بین المللی (Google Scholar ، Iranmedex ، Scopus ، PubMed ، Science Direct) با کلید واژه های پرستار(nurse) استرس پرستار دراپیدمی کووید ۱۹ (stress of nurse in covid ۱۹) سلامت روان پرستار(mental health) در محدوده زمانی ۲۰۱۸ _۲۰۱۹ انجام شد. در این مطالعه تعداد ۶ مقاله از ۱۹ مقاله ای که معیار ورود به مطالعه را داشتند مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها : پرستاران از جمله گروه هایی بودند که میزان استرس و اضطراب در انها بیشتر از سایر گروه ها بود. این شرایط بی سابقهاحتمالا خطر ابتلا به اختلالات بهداشت روان مانند افسردگی ، اختلالات اضطرابی ،سواستفاده از مواد و خودکشی را افزایش می دهدو بر رفتارهای مراقبتی و عملکرد انها تاثیرمنفی خواهد داشت.بحث و نتیجه گیری: اتوجه به مطالعات انجام شده و مطالعه حاضر شاهد اثرات اضطراب ناشی از کووید - ۱۹ بر سلامت روان وعملکرد کادر درمان بخصوص پرستاران هستیم. پرستارانی که در مناطق با شیوع بالای کرونا ، در تماس مستقیم با بیماران کروناییقراردارند میزان استرس و اضطراب بیشتری را نسبت به سایر پرستاران تجربه کرده اند و دچار مشکلات زیادی در زمینه روحی –روانی و جسمی شدند.

کلیدواژه ها

پرستار ، استرس پرستار در اپیدمی کووید ۱۹ ، سلامت روان پرستار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.