اثر ۱۲ هفته تمرین اینتروال کم حجم با شدت زیاد و تمرین تداومی سنتی بر سطوح آدیپونکتین و نیمرخ لیپیدی مردان جوان چاق

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 22، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-22-5_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس عبدالملکی

bu-ali sina U

محمدعلی سماواتی شریف

bu-ali sina U

پروین نیکبخت نصرابادی

isfahan U

راضیه امینی

azad eslamic u of hamedan

چکیده

مقدمه: به تازگی بررسی اثر روش های تمرینی گوناگون، به ویژه تمرین اینتروال با شدت زیاد، بر عوامل خطرزای ناشی از چاقی گسترش چشمگیری یافته است. هدف این پژوهش بررسی اثر ۱۲ هفته تمرین اینتروال کم حجم با شدت بالا(HIIT کم حجم) و تمرین تداومی سنتی بر سطوح آدیپونکتین و نیمرخ لیپیدی مردان جوان چاق بود. مواد و روش ها: آزمودنی های این پژوهش را ۳۴ مرد جوان چاق(سن: ۶/۳±۴/۲۲ سال، شاخص توده بدن: ۴/۲±۹۸/۳۲) تشکیل می دادند که به صورت تصادفی به ۳ گروه HIIT کم حجم(۱۱=n)، تمرین تداومی سنتی(۱۱=n) و کنترل(۱۲=n) تقسیم شدند. گروه های تمرینی ۳ جلسه در هفته و به مدت ۱۲ هفته به تمرین پرداختند و گروه کنترل تنها فعالیت های روزمره خود را انجام می داد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری تحلیل واریانس یکراهه و t همبسته استفاده شد. یافته های پژوهش: نتایج نشان داد که در گروه های تمرینی نیمرخ لیپیدی و سطوح استراحتی آدیپونکتین به گونه معناداری نسبت به پیش آزمون بهبود یافته بود.(P< ۰.۰۵) سطوح استراحتی آدیپونکتین پس از مداخله در گروه HIIT کم حجم نسبت به گروه کنترل به صورت معناداری بالاتر بود،(P< ۰.۰۵) اما بین دو گروه تمرینی تفاوتی یافت نشد. (P< ۰.۰۵) بحث و نتیجه گیری: با توجه به تفاوت چشمگیر حجم های تمرین HIIT کم حجم و تداومی سنتی به نظر می رسد که تمرین HIIT کم حجم به لحاظ زمانی و هم چنین کاهش برخی از عوامل خطرزای ناشی از چاقی با تمرین تداومی سنتی قابل مقایسه باشد.

کلیدواژه ها

Low-volume high-intensity in-terval training, traditional continuous exer-cise training, adiponectin levels, lipids pr-ofile, تمرین اینتروال کم حجم با شدت زیاد, تمرین تداومی سنتی, آدیپونکتین, نیمرخ لیپیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.