رهیافت آمایش مناطق مرزی در استان کرمانشاه از نگاه توسعه و امنیت پایدار

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مدیریت و پژوهش های دفاعی، دوره: 20، شماره: 91
  • کد COI اختصاصی: JR_IHU-20-91_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا حشمتی جدید

نویسنده مسئول: کارشناسی ارشد علوم سیاسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران

سمیرا مرادی

دانشجوی دکتری جامع شناسی سیاسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

مهدی حشمتی جدید

پژوهشگر،دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه جامع امام حسین(ع)، تهران، ایران

چکیده

تحقق توسعه و امنیت پایدار در برنامه ریزی های راهبردی نیازمند شناخت تنگناها و پتانسیل های توسعه ای در چارچوب رویکرد آمایشی است به گونه ای که با ساماندهی فعالیت ها، امکانات و زیرساخت ها، اهداف متفاوت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، دنبال می شود. اگر کارگزاران در برنامه ریزی های راهبردی، با یک دیدگاه عادلانه و شناخت آینده نگرانه نسبت به مناطق مرزی در زمینه تحقق توسعه پایدار و آن روی سکه یعنی امنیت پایدار ننگرند، در این مناطق، شاهد تهدیداتی علیه منافع ملی خواهیم بود. هدف از پژوهش حاضر بررسی و تحلیل وضعیت آمایش سرزمینی از نگاه توسعه و امنیت پایدار در استان کرمانشاه به عنوان یک منطقه ی مرزی است. با توجه به ماهیت موضوع و اهداف تحقیق، نوع پژوهش کاربردی بوده و روش بررسی آن توصیفی- تحلیلی است که به  منظور دست یابی به اطلاعات مورد نیاز و جمع آوری داده ها از روش کتابخانه ای استفاده شده است. نتایج پژوهش حاضر حاکی از آن است که با توجه به اینکه میان آمایش مناطق مرزی و ایجاد توسعه و امنیت پایدار رابطه و پیوند ناگسسته ای حاکم است و این اصل با نظر به شرایط موجود اقتصادی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی استان کرمانشاه نشان می دهد که این رابطه ضعیف و در اولویت برنامه ریزی های راهبردی متولیان امر نمی باشد.

کلیدواژه ها

توسعه پایدار, امنیت پایدار, رهیافت آمایشی, مناطق مرزی, کرمانشاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.