رابطه ی بین فرسودگی شغلی و عملکرد شغلی پرستاران بالینی شاغل در بیمارستان شهید رجایی شیراز (تروما) در سال ۱۳۹۴

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله بالینی پرستاری و مامایی، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JCNM-6-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی حسینی

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, I.R. Iran

ناصر صدقی گوی آقاج

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, I.R. Iran

ابوالفضل علمدارلو

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, I.R. Iran

مهدی فرزاد مهر

Golestan University of Medical Sciences, Golestan, I.R. Iran

عبداله موسوی

University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, I.R. Iran

چکیده

زمینه و هدف: پرستاری یکی از مشاغل حساس جامعه است و پرستاران قسمت مهمی از زندگی خود را در ارتباط تنگاتنگ و نزدیک با افراد و بیماران می گذرانند. عملکرد شغلی بهینه ضامن سلامتی و بهبود بسیاری از بیماران و افراد جامعه است، لذا شناسایی عوامل موثر بر عملکرد پرستاران و سعی در ارتقا و بهبود این عوامل از اهمیت به سزایی برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین همبستگی فرسودگی شغلی و عملکرد شغلی پرستاران بالینی انجام شده است. روش بررسی: مطالعه ی حاضر از نوع مطالعات همبستگی است که به روش مقطعی انجام شده و جامعه ی پژوهشی آن کلیه ی پرستاران بیمارستان شهید رجائی شهر شیراز می باشند. ۱۵۰ نفر از پرستاران به روش سرشماری و بر اساس معیارهای ورود وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه ی مشخصات دموگرافیک، فرسودگی شغلی ماسلاچ و عملکرد شغلی پاتر سون استفاده گردید. روایی و پایایی (۰/۹۰) و (۰/۸۴) هر دو ابزار در مطالعات مشابه در کشور مورد تایید قرار گرفته بود. داده ها با نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها: یافته ها فراوانی و شدت فرسودگی شغلی را به ترتیب با میانگین ۱/۵۵±۲۱/۳۷، ۰/۲۹±۲۲/۳ و عملکرد شغلی پرستاران را با میانگین ۷/۱۵±۴۵/۸۶ نشان داد. نتایج حاصل از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین فرسودگی شغلی و عملکرد شغلی پرستاران رابطه ی منفی و معنی داری وجود دارد (۰/۰۰۱≥P، ۰/۵۲- =r). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که بین فرسودگی شغلی و عملکرد شغلی پرستاران ارتباط معنی دار منفی و مستقیم وجود دارد و از آنجایی که فرسودگی شغلی بالا می تواند منجر به کاهش عملکرد شغلی شود، لذا توصیه می شود با تعدیل عوامل ایجادکننده فرسودگی شغلی سعی در ارتقاء عملکرد شغلی آنان و درنهایت باعث افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری و رضایتمندی بیماران شد.

کلیدواژه ها

Job burnout, Job performance, Nurses, Absence in job., فرسودگی شغلی, عملکرد شغلی, پرستاران, غیبت از کار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.