بهینه سازی هندسه المان های حرارتی ژانگسترم نیروگاهی با استفاده از توابع متعامد گسسته و روش الحاقی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-11-4_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا شاه نظری

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی صابری

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

امیر قاسمی

کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

هدف این مقاله، بهینه سازی پروفیل المان CU ژانگسترم نیروگاهی به منظور افزایش کارایی و کاهش افت فشار و کمینه قیمت می باشد. در روش پیشنهادی ابتدا مساله مستقیم به صورت سه بعدی مدل و سپس مدل مورد نظر شبیه سازی شده است. جهت بهینه سازی مساله با استفاده از توابع متعامد پارامترهای هندسه مساله تبدیل به بردار ضرایب مجهول و در نهایت با استفاده از روش الحاقی مقادیر بهینه ضرایب هندسی، زاویه قرارگیری صفحات و سرعت به دست آمده است. تابع هدف بر اساس بیشینه عدد ناسلت، کمینه ضریب افت فشار و کمینه قیمت تعریف شده و براساس آنها، پارامترهای طراحی تعیین شده اند. براین اساس با زاویه بین صفحات ۲۰ و ۷۰ درجه برای اعداد رینولدز مختلف ضرایب بهینه پروفیل تعیین و همچنین چگونگی تغییر ضرایب با نسبت اهمیت انتقال حرارت به افت فشار بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که برای حالتی که کمتر بودن افت فشار از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، عددهای رینولدز پایین تر و زاویه های کوچکتر و در حالتی که انتقال حرارت از اهمیت بیشتری برخوردار باشد، اعداد رینولدز و زاویه های بزرگتر کارایی بهتری دارند. همچنین برای حالتی که انتقال حرارت اهمیت بیشتری نسبت به افت فشار داشته باشد، با افزایش عدد رینولدز و بیشتر شدن زاویه بین صفحات تابع هدف بزرگتر می شود. به ازای زوایای حدود ۷۰ درجه و عدد رینولدز حدود ۸۰۰۰ ماکسیمم تابع هدف بدست می آید. در زوایای بیشتر از ۷۰ و عدد رینولدز های بزرگتر از ۸۰۰۰ با اینکه ضریب انتقال حرارت نیز بزرگ تر می شود ولی جریان دستخوش افت فشار سنگینی می شود، که همین عامل باعث کمتر شدن تابع هدف می گردد.

کلیدواژه ها

بهینه سازی, ژانگستروم, صفحات انتقال حرارت, روش الحاقی, توابع متعامد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.