علت عدم نیاز به یونMg۲+ در آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز غشایی نسبت به فرم سیتوزولی آن در

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 14، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-14-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسفندیار حیدریان

چکیده

چکیده مقدمه: آنزیم فسفاتیدات فسفوهیدرولاز (PAP) تبدیل اسید فسفاتیدیک به دی آسیل گلیسرول و فسفات را کاتالیز می کند. این آنزیم در کبد موش صحرایی دارای دو فرم می باشد. یک فرم سیتوزولی (PAP۱) در متابولیسم گلیسرولیپیدها نقش داشته و برای فعالیت نیازمند یون Mg۲+ می باشد. فرم دیگر آن(PAP۲) غشایی است که در Signal transduction دخیل است و جهت فعالیت خود نیازی به یون Mg۲+ ندارد. PAP۲ دارای دو ایزوفرم PAP۲a و PAP۲b می باشد. اطلاعات محدودی پیرامون خواص آنزیمولوژیکی، مکانیسم عمل PAP۲ و علت عدم نیاز آن به Mg۲+ نسبت به PAP۱ وجود دارد. در تحقیقات انجام گرفته بر روی این آنزیم همواره خصوصیات سوبسترای متفاوت آن از نظر دور مانده است. به همین دلیل اهداف این تحقیق برروی فعالیت آنزیم و چگونگی پاسخ های آن به برخی از عوامل از جمله Mg۲+، علت عدم نیازمندی آن به Mg۲+ و تاثیر ساختارشکن های اوره و گوانیدین هیدروکلراید بر فعالیت آنزیم از دیدگاه سوبسترای آن می باشد. مواد و روشها: آنزیم غشایی PAP۲b طی چندین مرحله کروماتوگرافی از کبد موش صحرایی تخلیص گردید. تمایل آنزیم PAP۲b در مصرف فرم های (Lamellar)La و (Hexagonal)HII سوبسترای فسفاتیدات در حضور غلظت های مختلف تریتون X-۱۰۰ بررسی شد. تاثیر زمان و اثر ساختارشکن های مذکور بر روند تبدیل فرم La به HIIفسفاتیدات بررسی شد. مقدار فرم La به روش هضم فسفولیپیدی در حضور ساختارشکن ها و غلظت های مختلف یون Mg۲+ بررسی شد. یافته های پژوهش: PAP۲b فرم La سوبسترا را مصرف می کند. ساختار شکن های اوره و گوانیدین هیدروکلراید با ابقاء فرم La باعث افزایش فعالیت آنزیم گردیدند. نتایج حاصل از هضم فسفولیپیدی نیز حاکی از ابقاء فرم La فسفاتیدات در حضور ساختارشکن های مذکور بود. روند تبدیل فرم La به HIIدر محیط فاقد تریتون ۱۰۰-X نسبت به محیط حاوی تریتون ۱۰۰- X سریعتر صورت گرفت. نتیجه گیری نهایی: PAP۲b فرم La فسفاتیدات را مصرف می کند و لذا هر عاملی که باعث تسهیل روند تبدیل فرم La به HIIگردد باعث کاهش فعالیت آنزیم می گردد و برعکس، عواملی مثل ساختارشکن های اوره و گوانیدین هیدروکلراید بعلت ابقاء فرم La باعث افزایش فعالیت آنزیم می گردند. چون یون Mg۲+ باعث تسهیل ایجاد فرم HII سوبسترا می شود و آنزیم نیاز به فرم La سوبسترا دارد لذا می توان نتیجه گرفت که نه تنها آنزیم نیازی به یون Mg۲+ ندارد بلکه توسط آن مهار می گردد.

کلیدواژه ها

: فسفاتیدات فسفوهیدرولاز غشایی, اسید فسفاتیدیک, La فسفاتیدات, HII فسفاتیدات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.