دانش بومی مرتبط با اصطلاحات گیلکی گیاهان و درختان خودرو در دهستان بی بالان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه دانش زیستی ایران، دوره: 15، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ZISTI-15-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 156
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم حبیبی بی بالانی

گروه کشاورزی و منابع طبیعی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی ، شبستر، ایران

فاطمه موسی زاده صیاد محله

دانش آموخته کارشناسی ارشد ادبیات فارسی، واحد شبستر، دانشگاه آزاد اسلامی، شبستر، ایران

چکیده

دانش بومی شامل یافته ها و تجربیات گروه های مختلف مردم که در یک منطقه مشخص زندگی می کنند از پیرامون و چگونگی استفاده از اجزای مختلف طبیعت برای رفع مشکلات و موانع موجود در مسیر زندگی در دوران های مختلف می باشد. روستائیان از زمان های طولانی در کاربری گیاهان و درختان در زندگی روزانه دارای پتانسیل فرهنگی و اجرایی فراوان می باشند که بر اساس نوع نیاز اقدام به نامگذاری از بخش های مختلف گیاهان و درختان نموده اند. در این راستا از آنجایی که دهستان بی بالان به عنوان یکی از روستاهایی که در نزدیکی جنگل در شرق استان گیلان، در تقسیم بندی اجزای گیاهی و درختی در دسته بندی های ویژه ای برای جدا کردن کاربری های آنها دارای اصطلاحات ویژه ای می باشند که مورد قبول تمامی گویشوران در این منطقه می باشد. گردآوری اطلاعات در این تحقیق از طریق مصاحبه و مشاهده از طریق پیمایشی صورت گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که ساکنان این منطقه دارای تقسیمات و دسته بندی های خاصی برای گیاهان و درختان خودرو منطقه دارا می باشند. این اسامی و دسته بندی ها برای تمامی گویش وران این منطقه مورد پذیرش و قابل استفاده می باشد و منتقل کننده مفهوم خاصی برای هر اسم و یا واژه مورد استفاده است.

کلیدواژه ها

بی بالان, دانش بومی, گیاه, گیلکی, میوه, درخت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.