بررسی فونستیک و پراکنش لاک پشتان جنوب شرق استان تهران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه دانش زیستی ایران، دوره: 16، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_ZISTI-16-1_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 191
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین- پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین-پیشوا، ایران
دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
دانشکده دامپزشکی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
لاکپشتها خزندگانی از راسته Testudines میباشند و به عنوان گونه های کلیدی در زیستگاه محل زندگی خود بشمار میروند و وجود آنها به بقا و پایداری تنوع زیستی کمک میکند. مطالعه حاضر با هدف بررسی پراکنش و تنوع گونه ای لاکپشت در جنوبشرق استان تهران انجام شد. نمونه برداری لاکپشتان از بهار تا پایان تابستان ۱۳۹۴ به صورت ماهانه و براساس کار میدانی در ۱۲ ایستگاه صورت گرفت ولی فقط در ۵ ایستگاه، لاکپشت وجود داشت، بطوریکه در شهرستانهای پیشوا و پاکدشت لاکپشتی یافت نشد. تعداد ۵۶ قطعه لاکپشت از ۵ ایستگاه در جنوبشرق استان جمع آوری شد و بعد از زیست سنجی کامل و تشخیص جنسیت، توسط کلیدهای شناسایی، مورد شناسایی قرار گرفتند. از ۵۶ نمونه جمع آوری شده، تعداد ۳۶ قطعه نر و ۲۰ قطعه ماده بودند. همه نمونه ها، به زیرگونه Mauremys caspica caspica تعلق داشتند. پس از شناسائی، آنالیز آماری داده ها با استفاده از نرم افزارهای Excel و Spssانجام شد. با اینکه از نظر عددی تعداد بیشترین نمونه مربوط به ایستگاه های شاهزاده محمد-ایجدان و دریاچه بهرام بود و کمترین نمونه در ایستگاه روستای داوودآباد مشاهده شد ولی از نظر آماری مشخص شد که اختلاف معنی داری در رابطه با پراکنش این گونه بین ایستگاه های که نمونه یافت شد وجود ندارد (۰/۰۵< p). نسبت جنسی نر به ماده ۱:۱ بدست آمد. همچنین تفاوت معنیدار بین جنسیت و طول دم، فاصله پلاسترون تا کلوآک و فاصله کلوآک تا انتهای دم حاصل شد (۰/۰۱> p).کلیدواژه ها
فونستیک, خزندگان, لاک پشت, جنوب شرق استان تهراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.