اثر نانوذره نقره بر آب گریزی سطحی و تشکیل بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس، اسینتوباکتر بومانی، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه دانش زیستی ایران، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ZISTI-16-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا فرازنده

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

فاطمه نوربخش

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران

سحر هنرمند جهرمی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، پیشوا، ایران

چکیده

مقدمه: بیوفیلم ها تجمعات میکروبی هستند که به یک سوبسترا به عنوان سطح چسبیده و در یک ماتریکس اگزوپلی ساکاریدی احاطه می شوند. باکتری های تشکیل دهنده بیوفیلم در برابر عوامل ضد میکروبی و آنتی بیوتیک ها بسیار مقاوم می شوند. هدف از این مطالعه اثر نانوذره نقره بر آب گریزی سطحی و تشکیل بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس، اسینتوباکتر بومانی، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی می باشد.روش ها: این مطالعه بر روی ۴۰ سویه باکتریایی شامل سویه های سودوموناس ائروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی و اسینتوباکتر بومانی ایزوله شده از بیمارستان میلاد تهران انجام شد که سویه های مورد بررسی توسط تست های بیوشیمیایی شناسایی شدند. همچنین تشکیل بیوفیلم به روش میکروتیترپلیت، آبگریزی سطحی به روش MATH و حساسیت سویه ها نسبت به نانوذره نقره مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش تمامی سویه های مورد بررسی توانایی تشکیل بیوفیلم را داشتند و هیچ سویه ای با بیوفیلم منفی در مطالعه مشاهده نشد. بیشترین تاثیر نانوذره نقره در این مطالعه بر روی سویه ها در غلظت های ۵/۰، ۱ و ۲ میکروگرم بر میلی لیتر مشاهده شد. همچنین تنها ۲۰% از سویه های سودوموناس ائروژینوزا در این پژوهش با آب گریزی سطحی متوسط مشاهده شدند و مابقی باکتری ها آبگریزی سطحی ضعیف داشتند.نتیجه گیری: نانوذرات نقره در غلظت های پایین با اثر سمیت کم توانایی کاهش تشکیل بیوفیلم استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، سودومونای ائروژینوزا و اسینتوباکتر بومانی را داشتند. باکتری های مورد مطالعه آب گریزی سطحی ضعیف داشتند.

کلیدواژه ها

استافیلوکوکوس اورئوس , اشریشیا کلی , سودوموناس آئروژینوزا , اسینتوباکتر بومانی , بیوفیلم , نانوذره نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.