ارایه روشی ساده و کارآمد به منظور حذف سریع جیوه از فاضلاب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH14_119
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1614
نویسندگان
استادیار شیمی تجزیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دانشجویان کارشناسی بهداشت محیط
چکیده
دراین تحقیق حذف جیوه از محلولهای آبی با استفاده از پوست بادام به عنوان یک جاذب طبیعی ارزان مورد بررسی قرارگرفت ارزیابی ظرفیت جذب این ماده بروشمنقطع صورت گرفته است پارامترهای شیمیایی و فیزیکی موثر برفرایند جذب از جمله PH میزان ماده جذب کننده غلظت یون اولیه و زمان تماس به منظور دستیابی به حداکثر ظرفیت جذب جیوه توسط ماده جامد مورد بررسی قرارگرفته و بهینه سازی شدند بیشترین میزان حذف جیوه در PH=5/5 ±0/1 و در 10 دقیقه اول صورت می گیرد حداکثر میزان حذف جیوه توسط جاذب در غلظت 200 میلی گرم برلیتر جیوه به ازای 5 گرم برلیتر جاذب و درغلظت 500 میلی گرم برلیتر جیوه به ازای 7گرم برلیتر جاذب بهدست آمد. ایزوترم های جذب توسط مدل لانگمیر و فروندلیچ مورد ارزیابی قرارگرفت نتایج تجربی همخوانی بهتری با مدل لانگمیر نشان میدهد حداکثر میزان جذب مطابق با مدل ایزوترم لانگیمر برابر با 135/13 میلی گرم برگرم بدست آمد. مطالعه سنتیکی با معادلات شبه درجه اول و شبه درجه دوم انجام شد نتایج نشان میدهد که معادله شبه درجه دوم در بیان مقدار جذب جیوه بهتر از شبه درجه درجه اول می باشد پتانسیل این ماده برای حذف جیوه از طریق بررسی کارایی جذب جیوه از فاضلاب سنتزی نشان داده شد.کلیدواژه ها
جیوه، جاذب طبیعی، ایزوترم، لانگمیر، فرندلیچمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.