تاثیر انحراف فکر بر اضطراب بیماران حین سنگ شکنی برون اندامی
محل انتشار: مجله بالینی پرستاری و مامایی، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 223
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCNM-8-3_005
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: متداولترین روش درمان سنگهای کلیوی، سنگ شکنی برون اندامی است. اکثر بیماران در طی این پرویسجر دچار اضطراب می شوند. توجه به اضطراب این بیماران بر روند بهبودی آنان بسیار اثرگذار است لذا هدف از این مطالعه، مقایسه بررسی تاثیر انحراففکر بر سطح اضطراب بیماران تحت سنگشکنی بروناندامی بوده است.
روش بررسی: این مطالعه یک پژوهش کارآزمایی بالینی است که در سال ۱۳۹۷ بر روی ۱۲۰بیمار که جهت عمل سنگ شکنی برون اندامی به بیمارستان آیت ا..کاشانی شهرکرد مراجعه نمودند، انجام شد. بیماران به روش در دسترس وارد مطالعه شدند و به روش شبه تصادفی طبقه ای به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. گروه آزمون علاوه بر مراقبت روتین، حین عمل آوای طبیعت همراه با مناظر زیبای آن را دریافت کردند و گروه کنترل تنها مراقبت روتین دریافت کردند. میزان اضطراب بیمار بر اساس پرسشنامه اشپیل برگر اندازه گیری شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS و آمار توصیفی و آزمون t و تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: میانگین تغییرات نمره اضطراب در گروه دریافت کننده انحراف فکر، ۹۸± ۵۶/۲۱- و در گروه کنترل ۱۲/۸± ۲۱/۵- بود که بین گروه کنترل و گروه دریافت کننده انحراف فکر از نظر تغییرات نمره اضطراب اختلاف معنادار بود(۰۰۱/p=).
نتیجه گیری: روش انحراف فکر در کاهش سطح اضطراب در بیماران تحت سنگ شکنی برون اندامی موثر است و می تواند در آینده در مدیریت اضطراب این بیماران مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Extracorporeal shock wave lithotripsy ، Anxiety ، Thinking distracrtion ، سنگ شکنی برون اندامی ، اضطراب ، انحراف فکر
نویسندگان
معصومه ترکی
Student of Msc nursing, nursing and midwifery school, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran
هایده حیدری
PhD Nursing, faculty member of nursing and midwifery school, shahrekord university of medical sciences, shahrekord, iran
کبری نوریان
Assistant Professor, Department of Health، shahrekord, iran
لیلا ربیعی
Assistant Professor, Department of Health، shahrekord, iran.
مرتضی سدهی
Associate Professor of Statistics and Epidemiology، shahrekord, iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :