فعالیت آنتی اکسیدان های تام و غلظت مالون دی آلدئید در مایع سمینال مردان واریکوسل

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 17، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-17-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

چکیده

مقدمه: واریکوسل شایع ترین علت ناباروری در مردان با شیوع تقریبی ۱۹ تا۴۰ درصد می باشد که با مکانیسم های متعددی منجر به کاهش تولید و توانایی بارورسازی اسپرم ها می گردد. در این تحقیق، سطح آنتی اکسیدان های تام (antioxidants capacity TAC/total) و غلظت مالون دی آلدئید (MDA/malondialdehyde) در مایع سمینال به عنوان یکی از مکانیسم های احتمالی اثر واریکوسل بر روی کیفیت پارامتر های اسپرم و ناباروری در مردان بررسی شد. مواد و روش ها: در پژوهش حاضر که یک مطالعه مورد- شاهدی است، نمونه های سمن شامل ۱۵ مرد بارور نرمواسپرمیک و ۱۴ مرد واریکوسل نابارور از مراکز IVF شهرستان بابل، فراهم شدند و بر اساس استانداردهای WHO مورد آنالیز قرار گرفتند. سطح آنتی اکسیدان های تام (TAC) و غلظت مالون دی آلدئید (MDA)، در نمونه ها به ترتیب با روش های FRAP و TBA اندازه گیری شدند. یافته های پژوهش : بر اساس نتایج ما میانگین سطح TAC در مایع سمینال مردان واریکوسل (۵۶/۳۷۰ ± ۴۳/۱۰۹۲) به طور معنی داری کمتر از مردان بارور (۷۸/۷۶۴ ± ۴۴/۲۳۳۵) بود (۰۰۱/۰> p). به علاوه سطح MDA در مایع سمینال مردان واریکوسل (۲۷/۰ ± ۹۲/۰) در مقایسه با مردان بارور (۲۲/۰ ± ۵۷/۰) به طور معنی داری بیشتر (۰۰۱/۰=p) بود. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج فوق، به نظر می رسد که کاهش سطح آنتی اکسیدان ها و در پی آن افزایش سطح پراکسیداتیوی می تواند به عنوان یکی از اثرات منفی عارضه واریکوسل بر روی کیفیت و عملکرد اسپرم باشد که این نتایچ نیازمند تحقیقات بیشتری است.

کلیدواژه ها

Varicocele, Male infertility, Malondialdehyde, Total antioxidant capacity, واریکوسل, ناباروری مردان, مالون دی آلدئید, فعالیت آنتی اکسیدان تام

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.