مقایسه سلامت روان دانشجویان موفق و ناموفق تحصیلی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 20، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-20-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه دل ارام

تهمینه صالحیان

نسرین فروزنده

معصومه علیدوستی

چکیده

مقدمه: شناخت عواملی که می توانند سلامت روانی دانشجویان را به مخاطره انداخته و به شیوه های مختلف سبب افت کمی و کیفی آموزش گردند، بسیار مهم است. این مطالعه با هدف مقایسه وضعیت سلامت روان دانشجویان موفق و ناموفق از نظر تحصیلی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال تحصیلی ۸۹-۱۳۸۸ انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، تعداد ۳۱۰ نفر از دانشجویان در دو گروه موفق و ناموفق با استفاده از پرسش نامه GHQ-۲۸ از نظر سلامت عمومی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. نمونه گیری در دانشجویان ناموفق به روش سرشماری و در دانشجویان موفق به روش تصادفی صورت گرفت. داده های به دست آمده با استفاده از نسخه ۱۳ نرم افزارSPSS، آزمون های تی، دقیق فیشر، من ویتنی و ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و میزان P< ۰.۰۵ از نظر آماری معنی دار در نظر گرفته شد. یافته های پژوهش: دانشجویان ناموفق از سلامت عمومی کمتری نسبت به دانشجویان موفق برخوردار بودند،[(۴/۱۵±۳/۳۳) در مقابل(۶/۱۳±۲/۲۷)،[P< ۰.۰۰۱. میانگین نمرات در بعد اضطرابی سلامت عمومی در گروه ناموفق ۲/۵±۹۴/۸ و در گروه موفق ۲/۷±۱/۷ بود و تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت،(P=۰.۰۲). میانگین نمرات در بعد افسردگی سلامت عمومی در دانشجویان ناموفق ۱/۶±۹/۶ و در گروه موفق ۶/۴±۲/۴ بود که تفاوت معنی داری را نشان می دهد.(P< ۰.۰۰۱) بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که سلامت عمومی دانشجویان ناموفق کمتر از دانشجویان موفق است. این مساله در بعد اضطرابی و افسردگی سلامت عمومی محسوس تر بود. آموزش نحوه مقابله با عوامل مختل کننده سلامت عمومی و کسب مهارت های اجتماعی به دانشجویان ناموفق پیشنهاد می

کلیدواژه ها

droupout, non-droupout, stud-ents, general health, دانشجویان، موفقیت تحصیلی، سلامت عمومی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.