بررسی میزان حذف فنل با استفاده از خاکستر هسته خرما درمحیط آبی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: چهاردهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH14_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1714
نویسندگان
اعضای هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت
چکیده
با توجه به استفاده روزافزون از فرایند جذب سطحی در حذف الاینده های محیط زیست انتخاب یک ماده مناسب ازجنبه های فنی و اقتصادی به عنوان جاذب یکی از دغدغه های محققین این رشته بوده است هدف از انجام این مطالعه بررسی و شناسایی امکان استفاده از خاکستر هسته خرما برای حذف فنل از محیط آبی می باشد. دراین مطالعه بنیادی - کاربردی با توجه به اهداف درنظر گرفته شده در مقیاس آزمایشگاهی و در سیستم ناپیوسته از خاکستر هسته خرما به عنوان یک جاذب به میزان 2، 5، 8و11 گرم استفاده شد و تغییرات اثر غلظت فنل PH و زمان تماس و همچنین تبعیت فرایند جذب از معادلات فروندلیچ و لانگمیر مورد بررسی قرارگرفت کلیه ی آزمایشات براساس روش استاندارد آزمایشات آب و فاضلاب انجام و از نرم افزار EXCEL برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج آزمایشات نشان داد که خاکستر هسته خرما راندمان بالایی در حذف فنل دارد و بازده جذب سطحی فنل با افزایش مقدار جاذب نسبت مستقیم دارد با اضافه کردن مقدار جاذب از 2 تا 11 گرم بازده حذف فنل از 98/91 به 98/99 درصد افزایش می یابد و بهترین راندمان جذب با مقدار جاذب 11 گرم و PH=6 با غلظت فنل 200mg/l و زمان تماس 120 دقیقه بدست آمد. با توجه به نتایج حاصل ازاین پژوهش و همچنین ارزان بودن هسته خرما استفاده از خاکستر هسته خرما در حذف فنل به عنوان جایگزین و یا به همراه سایر روشهای تصفیه پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
فنل، خاکستر هسته خرما، محیط آبیمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.