باکتریوفاژکاندیدای جدید برای جلوگیری و حذف بیوفیلم

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 20، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-20-5_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا عزیزیان

فرید عزیزی جلیلیان

حسن عسکری

احمد ناصر

ساجده کریمی

نورخدا صادقی فرد

سید داود موسوی نسب

نایبعلی احمدی

چکیده

مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا، میکروارگانیسمی است که در شرایط مرطوب زنده می ماند و عامل خطرناکی بویژه در فضای بیمارستانی می باشد. مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها باعث بروز سویه های مقاوم به درمان چند دارویی سودوموناس آئروژینوزا گردیده است. سودوموناس آئروژینوزا میتواند به سطوح متنوعی متصل شده و تشکیل بیوفیلم بدهد. بیوفیلم بعنوان شکلی از جمعیت باکتریایی نسبت به بسیاری داروها و مواد شمیایی مقاوم بوده و قادر به ایجاد بیماریهای خطرناک و مقاوم به درمان می شود. در چندین دهه گذشته باکتریوفاژها (فاژها) بعنوان راه حل جدیدی برای درمان بیوفیلم مطرح گردیده اند. در این مطالعه فاژهای سودوموناس آئروژینوزا جهت جلوگیری و حذف بیوفیلم مورد بررسی قرار گرفته اند. مواد و روش ها: پس از جداسازی فاژها و تهیه رقت های سریالی تشکیل بیوفیلم به روش میکروپلیت مورد بررسی قرار گرفت. همچنین اثر فاژهای جداشده بر روی بیوفیلم باکتری های Pseudomonas putida، E.coli و Acinetobacter baumanii نیز بررسی شد. نتایج : غلظت نوری برای بیوفیلم سودوموناس آئروژینوزا در طول موج nm۴۹۲ برابر ۶۸۸/۱ بود. سوسپانسیون فاژ خالص و رقت های ۲-۱۰ و ۳-۱۰ از سوسپانسیون فاژی، OD را به ترتیب به ۵۸۷/۱، ۳۴۱/۱ و ۴۶۱/۱ کاهش دادند. نتایج نشان می دهد که فاژها قادر به حذف و مهار بیوفیلم هستند. همچنین فاژها در رقت های خاصی بیشترین تاثیر را دارند.

کلیدواژه ها

Key word: Bacteriophage; Pseudomonas aeruginosa; Biofilm, کلمات کلیدی: باکتریوفاژ، سودوموناس آئروژینوزا، بیوفیلم.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.