بررسی توانمندی سلول های بنیادی مزانشیمی نامحدود خون بندناف (USSC) در ترمیم ضایعه استخوانی در کالواریای خرگوش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-1_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حیدری کشل

مصطفی رضایی طاویرانی

مریم ابراهیمی

غلامرضا بهروزی

عبدالعزیز رونقی

جعفر دوست محمد

رضا روزافزون

اردشیر معیری

شهرام محمد پور

چکیده

مقدمه: بیماری پریودنتال در انواع مزمن و پشرفته، کل ناحیه پریودنشیوم یا بخشی از آن را می توانند درگیر نمایند. در حالی که بیماری های پریودنتال با تخریب گسترده بافت پریودنشیوم(شامل سمنتوم، استخوان آلئول، لثه و لیگامان پریودنتال) همراهند، این بافت توانای محدودی در بازسازی خود دارد. به نظر می رسد با توجه به کندی فرایند ترمیم در این بیماری، باید از سلول های با قدرت بازسازی تخصصی بالا بهره جست که توانای تبدیل به سمنتوم، استئوبلاست و فیبروبلاست را داشته و بافت همبند را بین سمنتوم و استخوان جدید ایجاد نماید. مواد و روش ها: سلول های تک هسته ای جدا شده از ۳۰ نمونه خون بندناف را بر بستر پوشانده شده با فیبرونکتین و محیط کشت اختصاصی مورد جداسازی قرار داده شد. آنالیز فلوسیتومتری برای مارکرهای سطحی انجام پذیرفت. پس از آماده سازی غیر جراحی در حیوان خانه، مدل حیوانی ضایعه کالواریا با استفاده از فرز ترفان حفرهای با ابعاد ۸ میلی متر، در کالواریای خرگوش ایجاد و سلول ها در محل ضایعه به همراه حامل کلاژنی پیوند شدند. یافته های پژوهش: سلول های USSC برای مارکرهای CD۱۰۵, CD۷۳ مثبت و برای مارکرهای CD۳۴ منفی بوده و دارای کاریوتایپ کرومزومی نورمال XX۴۴ بودند. کیفیت استخوان سازی و ارتباط بافت استخوانی تازه و بافت استخوانی اطراف در گروه دریافت کننده USSC در قیاس با کنترل، بهتر برقرار شده بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد که از نظر هیستومورفومتریک ترمیم ضایعه در گروه نمونه(USSC) بالاتر از ۹۰ درصد بوده و بازسازی کامل پس از ۸ هفته انجام گردیده بود.

کلیدواژه ها

bone, USSCs, stem cell, استخوان، USSC، سلول بنیادی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.