بررسی شیوه های رفتاری دانشجویان در محیط های علمی-پژوهشی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-4_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناهید صفری

ذبیح اله قارلی پور

فاطمه حسینی

محمدرضا فکور زیبا

کامل قبادی داشدبی

الهه توسلی

محسن جلیلیان

چکیده

مقدمه: اهمیت تحقیق دانشجویی برای تمام دست اندرکاران امور آموزش و پژوهش پزشکی آشکار است. لذا پرداختن به عملکرد دانشجویان و عوامل مرتبط در حین تحصیل بسیار مهم تلقی می شود. مطالعه حاضر به منظور تعیین شیوه های رفتاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در محیط های علمی پژوهشی انجام شد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی به صورت مقطعی بوده و جامعه آماری ما را کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل دادند، که با استفاده از روش نمونه گیری کوکران ۴۰۰ نفر دانشجویان در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری حرفه ای و دکترای تخصصی(PhD)، در نیم سال دوم سال تحصیلی ۸۵-۱۳۸۴ به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده گردید و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماریSPSS vol.۱۶ و آزمون آماری کای اسکوئر استفاده شد. یافته های پژوهش: پژوهش نشان داد که میزان علاقه به انجام پژوهش های علمی در بین دانشجویان ۱۹درصد درسطح ضعیف، ۷۵/۳۸ درصد در سطح متوسط، ۲۵/۴۲ درصد در سطح خوب عنوان شد. هم چنین میزان علاقه به شرکت در کارگاه های علمی آموزشی در بین دانشجویان علوم پزشکی شیراز ۷۵/۱۵ درصد در سطح ضعیف، ۸/۴۲ درصد در سطح متوسط، ۲۵/۴۱ درصد در سطح خوب گزارش شد. بین مقطع تحصیلی و میزان مشروط شدن دانشجویان ارتباط معنی داری دیده شد.(P< ۰.۰۵) بحث و نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش، توجه به عواملی که باعث موفقیت تحصیلی در دانشجویان علوم پزشکی می شود، امری ضروری بوده و نیازمند توجه بیشتر مسئولین به بهبود کیفیت دانشگاه ها، نحوه پذیرش دانشجو، بهبود امکانات رفاهی و توجه به انگیزه و علاقه دانشجویان و رفع مشکل اشتغال می باشد

کلیدواژه ها

academic failure, research, academic counseling, تحقیق، افت تحصیلی، مشاوره تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.