بررسی مقایسه تاثیر ماساژ فشاری و آرامسازی بنسون بر میزان اضطراب در بیماران قبل از عمل پیوند کلیه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-6_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ترابی

علیرضا قهری سرابی

Faculty member of Nursing and Midwifery

محسن صلواتی

Faculty member of Nursing and Midwifery

زهرا پوراسماعیل

Specialist of Chinese Traditional Medicine

علیرضا اکبرزاده باغبان

Assistant Professor , Shahid Beheshti University of Medical Sciences

چکیده

چکیده مقدمه: پیوند کلیه، یکی از روش های درمانی جایگزین کلیه در بیماران تحت همودیالیز است. یکی از شایعترین مشکلات بیماران قبل از عمل پیوند اضطراب است. از روش های کنترل اضطراب که در سال های اخیر پژوهش های زیادی درباره آنها شده است، استفاده از روش های طب مکمل است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان تاثیر روش های آرام سازی عضلانی بنسون و ماساژ فشاری بر اضطراب بیماران قبل از عمل پیوند کلیه می باشد. مواد و روش ها: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی یک سوکور بود که طی آن میزان اضطراب ۹۰ بیمار بستری پیوند کلیه در سه گروه ماساژ فشاری، آرامسازی بنسون و شاهد قبل و بعد از مداخله بررسی شد. در گروه طب فشاری، ماساژ در نقطه چشم سوم طی ۱۰ دقیقه انجام شد و در گروه آرامسازی، نمونه ها با روش آرامسازی را از طریق هدفون آموزش و تمرین عملی توسط پژوهشگر انجام شد. در گروه شاهد هیچگونه مداخله ای صورت نگرفت و فقط میزان اضطراب در آنها چک شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه اطلاعات فردی و برگه خود گزارش دهی سطح اضطراب(معیار ۱۰-۰) بود. یافته های پژوهش: مقایسه میانگین سطح اضطراب قبل از مداخله در سه گروه تفاوت معنی داری نداشت. میانگین سطح اضطراب قبل و بعد از مداخله در گروه ماساژ و آرامسازی بنسون در مقایسه با گروه شاهد کاهش معنی داری داشت(P< ۰.۰۱). بحث و نتیجه گیری: هر دو روش ماساژ فشاری و آرامسازی بر کاهش اضطراب موثرند. بنابراین پرستاران می توانند از آنها برای کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل استفاده کنند.

کلیدواژه ها

Anxiety, acupressure, Benson relaxation, kidney transplantation, اضطراب، ماساژ فشاری، آرام سازی بنسون، پیوند کلیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.