ارزیابی اقتصادی حذف فلزات سنگین ( Cu, Zn, Co ) از شیرابه مرکز دفن شهر تهران با کمک فرایند الکتروکواگولاسیون

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-6_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین محوی

Tehran University of Medical Sciences

مریم مصرقانی

Kerman University of Medical Sciences

کبری کریمی

Kerman University of Medical Sciences

مینا شیرژیان

Environmental Health. Tehran West Health Center

چکیده

مقدمه: آلودگی فلزات سنگین ناشی از شیرابه تولیدی مراکز دفن مواد زائد شهری باعث بروز مسائل زیست محیطی مختلفی شده است . هدف از این مطالعه بررسی راندمان حذف فلزات سنگین ( Cu, Zn, Co ) از شیرابه مرکز دفن شهر تهران با کمک فرایند الکتروکواگولاسیون و ارزیابی اقتصادی این روش بود . مواد و روش ها: این مطالعه به صورت یک مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی ، با استفاده یک مخزن پلکسی گلس با حجم موثر ۷/۰ لیتر حاوی ۹ الکترود آلومینیومی صفحه ای انجام شد. به منظور تبدیل جریان برق متناوب به مستقیم الکترودها به روش تک قطبی با آرایش موازی به یک منبع تغذیه متصل شدند . مخزن با شیرابه مرکز دفن شهر تهران پر شد . در صد حذف فلزات سنگین ( Cu, Zn, Co ) در گستره دانسیته جریان (mA/cm۲ ۵۰ ، ۷۰، ۹۰، ۱۱۰ ) ، زمان واکنش ( ۵ ،۱۰ ، ۱۵ ، ۲۰ ، ۲۵ ، ۳۰ ، ۳۵ و ۴۰ دقیقه ) و pH در مقادیر ( ۴ ، ۷ ، ۹ ) تعیین مقدار گردید یافته های پژوهش: در این مطالعه راندمان بهینه حذف فلزات سنگین ( Cu, Zn, Co ) از شیرابه در دانسیته جریان mA/cm۲ ۱۱۰ پس از ۲۵ دقیقه تماس ( زمان تماس بهینه ) در pH شیرابه به ترتیب ۲/۸۸ ، ۶/۸۸ ، ۱/۹۳ در صد بدست آمد . تحت این شرایط انرژی الکتریکی و میزان الکترود مصرفی به ترتیب ۷/۳ کیلووات ساعت به ازای هر مترمکعب شیرابه و ۲۶/۱ گرم آلومینیوم به ازای هر لیتر شیرابه بود . بحث و نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تکنولوژی الکتروکواگولاسیون با استفاده از الکترود صفحه ای آلومینیومی می تواند روشی موثر و اقتصادی در حذف فلزات سنگین از شیرابه مرکز دفن شهر تهران مطرح گردد .

کلیدواژه ها

Electrocoagulation, removal of heavy metal, Leachate, Operation cost., الکتروکواگولاسیون ، حذف فلزات سنگین ، شیرابه ، هزینه بهره برداری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.