بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به پژوهش

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-6_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ایزدی

مهنوش رئیسی

غلامرضا شریفی راد

الهه توسلی

زینب غضنفری

سید همام الدین جواد زاده

چکیده

مقدمه: در سال های اخیر انتقال دانش و استفاده از شواهد پژوهش برای ارتقاء سلامت در سطح جهانی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش، همواره از ابزارهای پیشرفت مادی و معنوی بشر بوده است. تحقیقات در حیطه بهداشت و سلامتی برای پیشرفت مراقبت های بهداشت و درمان بسیار ضروری بوده و نقش محوری و بسیار مهمی را در علوم پزشکی ایفا می نماید. مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص پژوهش انجام پذیرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی که به شیوه مقطعی انجام گرفت، تعداد ۲۵۶ نفر از افراد نمونه به روش تصادفی ساده مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه ساخت محقق بود. پس از جمع آوری اطلاعات داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS vol.۱۸ و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی(کای دو، تست دقیق فیشر) تجزیه و تحلیل شدند. یافته های پژوهش: تحلیل نتایج نشان داد که ۴/۶۴ درصد از آزمودنی ها از آگاهی ضعیفی در زمینه پژوهش برخوردار بودند و نگرش ۲/۶۳ درصد از آزمودنی ها در حد متوسط بود. بین آگاهی دانشجویان و مقطع تحصیلی آن ها ارتباط معنادار وجود داشت، به طوری که دانشجویان در مقاطع تحصیلی بالاتر از آگاهی بیشتری در زمینه پژوهش برخوردار بودند.(P< ۰.۰۵) بین سطح نگرش دانشجویان با مقطع تحصیلی و محل سکونت آن ها ارتباط آماری معنادار وجود داشت،(P< ۰.۰۵) به طوری که دانشجویان در مقاطع تحصیلی بالاتر و ساکن خوابگاه از نگرش بهتری در خصوص پژوهش برخوردار بودند. بحث و نتیجه گیری: ایجاد تغییرات در نظام آموزشی جهت برآورده شدن نیازهای دانشجویان ضروری به نظر می رسد. هم چنین به دروسی چون روش تحقیق می بایست بیش از پیش توجه گردد و انجام پژوهش ها به صورت کاربردی تر و به سمت اجرای عملی تحقیق سوق نماید. جهت بهبود نگرش دانشجویان در زمینه پژوهش، در روند اجرای پژوهش حمایت های لازم برای آن ها فراهم شود و فعالیت های علمی دانشجویان بیشتر مورد توجه و ارزش گذاری قرار گیرد.

کلیدواژه ها

knowledge, attitude, research, آگاهی، نگرش، پژوهش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.