باورهای فراشناختی و انواع خشونت خانگی در زنان قربانی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 21، شماره: 7
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-21-7_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا دادفر

فاطمه بازدار

امیر عبدالحسینی

عباس نصراللهی

فرمان عزیز نیا

سعید احمدی

چکیده

مقدمه: خشونت و بدرفتاری از رایج ترین جرائم اجتماعی جهان امروز است. تحقیقات نشان داده اند اولین احساسی که قربانیان جنایت پس از تهاجم تجربه می کنند درماندگی است و افسردگی و نگرانی بعدا بروز می کند(احمدی و همکاران، ۱۳۸۵). هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین باورهای فراشناختی با انواع خشونت خانگی در زنان قربانی شهر اردبیل می باشد. روش: این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آمار ی پژوهش کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به مرکز مشاوره نیروی انتظامی شهر اردبیل بودند که از میان آنها ۲۰۰نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها: از پرسش نامه باورهای فراشناختی و پرسش نامه تاکتیک های تعارضی استفاده شد. داده های پژوهش با روش آماری ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها : رابطه معنادار بین ابعاد باورهای فراشناختی و انواع خشونت خانگی (مذاکره، پرخاشگری روان شناختی، زورگویی جنسی و آسیب و صدمه جسمی ) به دست آمد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش خشونت خانگی با مشکلات زیادی در زنان قربانی همراه است و ارتباط خشونت با باورهای فراشناخت اثبات شد این زنان دارای خودآگاهی پایین، اعتماد شناختی کم و باورهای منفی نگرانی می باشند که باعث می شود از طرف شریک زندگی مورد خشونت قرار گیرند، برخی از این نتایج را می توان به مورد خشونت واقع شدن و پیامد آن تلقی نمود

کلیدواژه ها

metacognition beliefs and domestic violence, باورهای فراشناختی, خشونت خانگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.