بررسی کارایی پودر خشک شده لجن فعال در جذب نیکل و تعیین ایزوترم های جذب

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-23-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین تکدستان

, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

عادل نظرزاده

, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

زهرا رمضانی

, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences

چکیده

مقدمه: با توجه به علاقه روزافزون به استفاده از جاذب های ارزان قیمت در حذف فلزات سنگین، استفاده از پودر لجن فعال خشک شده حاصل از بسترهای لجن خشک کن تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز در جذب فلز نیکل مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روش ها: آزمایش ها به صورت ناپیوسته با تهیه محلول های ۱۰۰ میلی لیتری انجام شد. نمونه های مورد بررسی در این پژوهش به صورت سنتتیک با محلول استاندارد نیکل تهیه گردید. راندمان جذب در pHاولیه ۲ تا ۸، زمان تماس ۵ تا ۱۸۰ دقیقه، غلظت اولیه یون فلز ۵، ۱۰ و ۵۰ میلی گرم بر لیتر، دوز جاذب ۱/۰، ۲/۰، ۵/۰ و ۱ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر و سرعت اختلاط ۱۰۰ دور بر دقیقه مورد بررسی قرار گرفت. پیش تصفیه جاذب شامل خشک سازی، خرد سازی و دانه بندی ذرات بین الک ۵۰ و ۱۲۰ بود. یافته های پژوهش: بر اساس نتایج به دست آمده از فرآیند جذب نیکل، راندمان جذب در غلظت ۵ میلی گرم بر لیتر برابر ۶۴/۵۰ درصد، راندمان جذب در pH برابر ۸ و به میزان ۱۳/۲۴ درصد، راندمان جذب برای دوز جاذب ۱ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر برابر با ۶۳/۳۰ درصد و راندمان جذب در زمان ۱۲۰ دقیقه برابر ۵۹/۲۱ درصد به دست آمد. ایزوترم جذب فروندلیچ نسبت به لانگمویر مدل مناسبی برای برازش فلز نیکل بود. بحث و نتیجه گیری: پودر خشک شده لجن فاضلاب شهری به عنوان جاذبی در دسترس برای حذف نیکل از پساب راندمان بالایی ندارد.

کلیدواژه ها

Powdered activated sludge, Nickel, Biosorption, Adsorption isotherm, پودر خشک شده لجن فعال, نیکل, جذب, ایزوترم جذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.