تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی طولانی مدت با شدت های مختلف بر سطوح پلاسمایی واسپین و کمرین در موش های ماده نژاد اسپراگوداولی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی ایلام، دوره: 23، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SHIMU-23-4_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد دریانوش

University of Shiraz

محمد شرافتی مقدم

University of Shiraz

حامد علی زاده پهلوانی

Islamic Azad University Behbahan

محمد فروغی

University of Shiraz

فرشید ریگی فرد

University of Shiraz

چکیده

مقدمه: هورمون های واسپین و کمرین، جدیدترین هورمون های مترشح از بافت چربی می باشند که عملکردهای مختلف بیولوژیکی به خصوص تنظیم بافت چربی بر عهده دارند. هدف از تحقیق حاضر، تاثیر یک جلسه فعالیت هوازی طولانی مدت با شدت های مختلف بر سطوح پلاسمایی واسپین و کمرین در موش ­های ماده نژاد اسپراگوداولی بود. مواد و روش ها: ۶۰ سر موش ماده ۲ ماهه از نژاد اسپراگوداولی با میانگین وزنی ۲۱۰ گرم خریداری و جهت اندازه گیری پیش آزمون متغیرهای وابسته(واسپین و کمرین)، از ۱۵ سر موش خون گیری به عمل آمد سپس ۴۵ سر موش های باقی مانده به ۳ گروه(تعداد هر گروه تمرینی ۱۵ سر، گروه اول با سرعت ۱۲ متر بر دقیقه، گروه دوم با سرعت ۱۴ متر بر دقیقه و گروه سوم با سرعت ۱۶ متر بر دقیقه) تقسیم شدند و بر روی تردمیل مخصوص موش ها در یک جلسه به مدت ۴۵ دقیقه دویدند. یافته های تحقیق در ۳ مرحله(بین ۳ گروه تمرینی، از نظر زمان(پیش آزمون-پس آزمون)، از نظر تعامل(گروه× زمان) از طریق روش آماری تحلیل واریانس عاملی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. یافته های پژوهش: نتایج نشان دادند که تفاوت معناداری بین سطوح پلاسمایی واسپین سه گروه وجود دارد(P=۰.۰۵) اما در سطوح کمرین تفاوت معناداری مشاهده نشد(P=۰.۵۳). از طرفی تفاوت معناداری بین پیش آزمون-پس آزمون سطوح پلاسمایی واسپین و همین طور کمرین مشاهده شد(P=۰.۰۰۰۱). همین طور تفاوت معناداری بین واسپین گروه های تعامل مشاهده شد(P=۰.۰۵) اما در بین گروه های کمرین معنادار نبود(P=۰.۵۳). بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان گفت پاسخ آدیپوکین ها به فعالیت های ورزشی(تک جلسه ای) یکسان نیست و ترشح هر کدام در یک آستانه خاص(شدت و مدت) از فعالیت ورزشی رخ می دهد.

کلیدواژه ها

Aerobic exercise, Chemerin, Vaspin, آدیپوکین, تمرین هوازی با شدت های مختلف, کمرین, واسپین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.