بررسی اثر مواجهه توام با صدا و گرما بر روی تغییرات فشارخون مردان
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-23-6_010
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: در محیط های کار، مواجهه با صدا و گرما هر یک به طور مستقل باعث ایجاد تغییراتی در عملکرد سیستم قلبی- عروقی می گردند. این مطالعه به منظور بررسی اثر مواجهه توام صدا و گرما بر روی فشار خون سیستولی و دیاستولی در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی انجام گرفت.
مواد و روش ها: این مطالعه طولی بر روی ۱۲ نفر مرد در اتاقک تنش حرارتی دانشکده بهداشت در سال ۱۳۹۳ انجام شد، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در حالت های ۱۵ دقیقه بعد از استراحت، در مواجهه با گرما(دمای ۴۰ درجه سانتی گراد و رطوبت ۳۰ درصد)، مواجهه با صدا در تراز ۷۵، ۸۵ و ۹۵ دسی بل در شرایط آسایش حرارتی(۹/۰±۱/۲۲=شاخص دمای تر گوی سان) و مواجهه توام با صدای ۷۵، ۸۵ و ۹۵ دسی بل و گرما(دمای ۴۰ درجه سانتی گراد و رطوبت ۳۰ درصد) اندازه گیری شد. از آزمون فریدمن و نرم افزار SPSS vol.۲۰ برای تحلیل داده ها، استفاده شد.
یافته های پژوهش: میانگین فشارخون سیستول و دیاستول قبل و بعد از مواجهه با گرما و مواجهه با تراز صدای ۷۵، ۸۵ و ۹۵ دسی بل اختلاف معنی داری داشتند(P<۰.۰۰۱).
بحث و نتیجه گیری: فشار خون سیستولی و دیاستولی در مواجهه با گرما ابتدا افزایش یافت اما با طولانی شدن مواجهه، مقدار آن کاهش یافت. مواجهه با تراز های مختلف صدا(۸۵،۷۵ و ۹۵ دسی بل)، به خصوص در مقادیر بالاتر از حد مجاز مواجهه شغلی(۹۵ دسی بل)، موجب افزایش فشارخون سیستولی و دیاستولی گردید ولی در مواجهه توام با صدا و گرما افزایش جزئی فشارخون صورت گرفت که یک حالت مابین مواجهه با گرمای مستقل و صدای مستقل بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حبیب الله دهقان
Isfahan University of Medical Sciences
بهزاد مهکی
Isfahan University of Medical Sciences
محمد تقی بسطامی
Isfahan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :