مشکلات تنظیم هیجانات در بیماران آسیب مغزی خفیف در مقایسه با افراد سالم
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 321
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-23-7_013
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلالات هیجانی بیماران مبتلا به آسیب مغزی تاثیر به سزایی بر پیامد بازتوانی آن ها دارد. بنا بر این این پژوهش، به بررسی ارتباط بین آسیب تروماتیک مغزی با مشکلات تنظیم هیجانات و مقایسه مشکلات تنظیم هیجانات افراد آسیب دیده مغزی با افراد سالم پرداخته است.
مواد و روش ها: این پژوهش به صورت مطالعه کوهورت بر روی بیماران با ترومای خفیف(TBI) بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و افراد سالم مراجعه کننده به همان بیمارستان انجام شد. در این پژوهش از مقیاس دشواری در نظم بخشی هیجانی(DERS)، مقیاس عاطفه مثبت و منفی(PANAS) همراه با اطلاعات دموگرافیک بیماران و پرسش نامه مربوط به اطلاعات عصب شناختی آن ها استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از آزمون t مستقل، کای دو و آنالیز رگرسیون خطی چند متغیره استفاده شد.
یافته های پژوهش: نتایج این مطالعه نشان داد میانگین و انحراف استاندارد تنظیم هیجانی در گروه BI ۸/۲۱±۶/۱۱۲ و در گروه کنترل برابر ۱۴±۹۳ بود(P<۰.۰۰۱)، هم چنین مقایسه بیماران تروماتیک مغزی خفیف و گروه افراد سالم از نظر PANAS نشان داد که تفاوت معنی داری بین آن ها وجود دارد(P<۰.۰۰۱). آنالیز رگرسیون خطی نشان داد متغیرهای گروه(TBI، شاهد)(β=۲۰.۴, P<۰.۰۰۱)، سن(β=۰.۳۳۹, P=۰.۰۱)، داشتن سابقه خانوادگی اختلال روانی در بستگان درجه ۱ (β=-۹.۴۱۹, P=۰.۰۱)، وضعیت اقتصادی(β=۶.۱۰۸, P=۰.۰۴) و داشتن سابقه بیماری زمینه ای(β=۱۵.۰۱۴, P=۰.۰۰) به عنوان پیش گو کننده مشکلات تنظیم هیجانات می باشند.
بحث و نتیجه گیری: تحلیل رگرسیون خطی چند متغیره در این تحقیق نشان داد که مهم ترین متغیر تاثیرگذار بر دشواری در تنظیم هیجانات، قرار گرفتن در گروه بیماران می باشد. توانبخشی شناختی یکی از ضروریات مداخلات درمان های روان شناختی در بیماران تروماتیک مغزی است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام شفیعی
Kashan University of Medical Science
اسماعیل فخاریان
Kashan University of Medical Science
عبدالله امیدی
Kashan University of Medical Science
حسین اکبری
Kashan University of Medical Sciences
علی دلپیشه
Ilam University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :