بررسی صحت به کارگیری استفاده از مدل های عددی مبتنی بر فرضیه فشار هیدرواستاتیک برای مدل سازی عددی پدیده شکست سد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC20_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما فروتن

کارشناسی مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

رسول معمارزاده

استادیار مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

چکیده

جریان ناشی از شکست سد از جمله جریان های غیر ماندگار با تغییرات سریع است که تغییرات مشخصه های هیدرولیکی جریان از جمله فشار در آنبسیار بالا است. پیدا کردن بهترین مدل عددی در بررسی پدیده های هیدرولیکی مختلف یکی از چالش های مهم در تحلیل های عددی است.مدل های مرسوم با هزینه محاسباتی کم، مدل های تک بعدی می باشند که یکی فرض های اساسی معادلات حاکم بر آنها، در نظر گرفتن فشار بهصورت هیدرواستاتیک است. تحقیق حاضر به منظور بررسی و ارزیابی این فرض طراحی شده است. در این مقاله پدیده شکست سد بر اساسداده های آزمایشگاهی موجود با استفاده از نرم افزار FLOW۳D مدلسازی شده است و نتایج فشار هیدرواستاتیک و فشار کل آن استخراج شدهاست. نتایج خروجی حاکی از آن است که در این پدیده فشار غیر هیدرواستاتیک نقش قابل ملاحظه ای داشته و برای داشتن نتایج صحیح به ویژهدر مجاری با موانع یا پیچ و خم، در نظر گرفتن فشار کل در مدلسازی ها ضروری است.

کلیدواژه ها

شکست سد، فشار کل، فشار هیدرواستاتیک، مد لسازی عددی، نرم افزار FLOW۳D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.