بررسی رابطه ی بین سرمایه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خانواده با یادگیری زبان فارسی به وسیله ی کودکان آذری زبان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهشنامه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان، دوره: 8، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JTPSOL-8-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید نژاد محمد

نویسنده ی مسئول، استادیار گروه آموزشی زبان و ادبیات فرانسه، دانشگاه تبریز

مهدی نجاری

دانش آموخته ی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه ارومیه

مهسا سلیمانزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان فرانسه، دانشگاه تبریز

چکیده

سرمایه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده بهعنوان مهم ترین عامل در جهت رشد سرمایه انسانی کودکان نقش ایفا می کنند و بی شک این سرمایه ها در یادگیری زبان دوم توسط فرزندان خانواده نیز تاثیر عمیقی خواهند داشت. هدف این پژوهش بررسی رابطهی بین سرمایهی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خانواده با یادگیری زبان فارسی به وسیلهی کودکان آذریزبان است. برای دست یابی به این هدف ابتدا اصولی با عنوان ساختارهای مختلف زبانی و سرمایه ها به صورت جامع و شامل معرفی شدهاند. اصولی که مبانی نظری پژوهش به شمار می روند. پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع کاربردی و به لحاظ روش از نوع توصیفی-پیمایشی است.جامعهی آماری، والدین کودکان پیشدبستانی آذریزبان برخی از مناطق گوناگون شهر تبریز میباشد و نمونهی آماری تحقیق با استفاده از جدول کرجسی و مورگان (۱۹۷۰) ۱۵۵ نفر برآورد شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده و ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه میباشد. نتایج پژوهش نشان داد که بین سرمایهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده و یادگیری زبان فارسی توسط کودکان پیشدبستانی آذریزبان رابطهی مثبت و معنی داری وجود دارد. بدین ترتیب، به هر میزان که یادگیری زبان دوم در دوره پیش دبستانی به وسیله سرمایههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تقویت شود، کودکان در طول تحصیل عملکرد بهتری خواهند داشت. به بیان دیگر، بهترین راهکار برای بهبود عملکرد کودکان دوزبانه، افزایش سرمایه های مورد بررسی است.

کلیدواژه ها

سرمایه ی اقتصادی, سرمایه ی اجتماعی, سرمایه ی فرهنگی, یادگیری زبان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.