بررسی تاثیر سایه بان غشایی سبک انعطاف پذیر در ایجاد آسایش حرارتی در اقلیم گرم و خشک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه معماری و شهرسازی پایدار، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SAUD-9-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده جعفریان

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شاهرود

الهام سرکرده ئی

استادیار، معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

دانیال منصفی پراپری

استادیار، طراحی شهری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود، ایران

محمدرضا مجاهدی

استادیار، معماری، دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود، شاهرود، ایران

چکیده

فضاهای باز و معابر عرصه هایی هستند که زندگی جمعی در آن ها جریان دارد، بسیاری از فعالیت های مردم در فضاهای باز شهری انجام می شود، حال آن که تابش مستقیم آفتاب و دمای شدید هوا به خصوص در اقلیم گرم و خشک، سبب کاهش حضور مردم در فضاهای باز شهری می شود. از این رو توجه به آسایش حرارتی بیرونی در فضاهای شهری بیشتر می گردد. کنترل تابش و سایه اندازی از راه های موثر در بهبود آسایش حرارتی در فضای باز است. پژوهش حاضر به بررسی انواع سایه بان های غشایی انعطاف پذیر، به عنوان یکی از عوامل ایجاد آسایش حرارتی در فضاهای بیرونی می پردازد. این پژوهش از نظر روش شناسی توصیفی-تحلیلی با اهداف کاربردی است که داده های مورد نیاز آن به شیوه اسنادی، کتابخانه ای و بررسی نمونه های موردی جمع آوری شده است. در نتیجه سایه بان های غشایی انعطاف پذیر با خواص ظاهری و حرارتی خاص خود، کنترل دما و ایجاد سایه برای فضاهای بیرونی به خصوص در اقلیم های گرم مناسب بوده و شرایط آسایش را به خوبی فراهم می کنند. تطابق سقف های منعطف با اقلیم منطقه در تمام روزهای سال از ویژگی های آن ها است. به علاوه سایه بان های متحرک، به هنگام باز بودن، سبب ایجاد سایه در ساعات حضور خورشید می شوند، و در هنگام بسته بودن امکان بهره گیری از نورخورشید را در مواقع لزوم فراهم می کنند.

کلیدواژه ها

آسایش حرارتی در فضای باز, سازه غشایی, سازه متحرک, ویژگی حرارتی غشاها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.